Modieuze sportkleding? Dít zijn de trends voor 2019

Modieuze sportkleding? Dít zijn de trends voor 2019

Modieuze sportkleding kan dat? Jazeker! Ook wanneer je stevig aan het rennen bent, wil je toch een beetje hip voor de dag komen. Maar, wat zijn precies de trends voor het nieuwe jaar en wat mag er dus niet aan jouw sportgarderobe ontbreken.

Het nieuwe jaar is begonnen; tijd dus om met de goede voornemens voor 2019 te starten! Is dat in jouw geval vaker sporten? Dan is het tijd om je modieuze sportkleding aan te trekken en aan de slag te gaan.

Prints op je sportkleding

Een beetje variatie, dat is natuurlijk nooit verkeerd. Net als in de 'gewone' mode zijn ook printjes steeds meer opkomend in de sportwereld. In plaats van een witte streep kun je ook goed een luipaardprint in streepvorm tegenkomen, maar ook een etnische print verwerkt als een 'block' op een jas.

Ook de printjes weten dit jaar dus een goede aanvulling in de sportwereld te vormen.

Contrasterende kleuren

Een basistrend voor 2019 is het gebruik van contrasterende kleuren. In de sportwereld is dit vaak zwart of donkerblauw met een andere tint, zoals opvallend rood, oranje, roze of donkergroen.Vaak worden deze kleuren op een colorblock wijze aangebracht: denk hierbij aan een zwarte of grijze basis, aangevuld met rechte of asymmetrische vlakken in flamboyante of donkere tinten.

Andere modehuizen kiezen weer voor een -bijna- compleet egale look, zoals negentig procent lichtblauw tegenover een tien procent wit of juist een koraalkleurige top met een geheel zwarte broek. Wil je graag modieuze sportkleding, naar de trends van 2019? Zorg dan in ieder geval voor contrasten.

Strepen!

Eigenlijk is er niets 'nieuws' aan streepen. Sterker nog, al decennia geleden wisten diverse designers deze in hun ontwerpen terug te laten komen. Dik of dun, zwart of gekleurd; in allerlei maten en kleuren kon je ze terugvinden.

Dat ze hedendaags dus nog altijd geliefd zijn, is dus eigenlijk niet zo vreemd. Streepen weten je outfit dan ook snel een speelse en sportieve uitstraling te geven, dus ze zijn ook nog eens breed inzetbaar.

In de trends van 2019 zie je de heilige streep dan ook volop terugkomen. De meeste modieuze sportkleding zijn ook dit jaar weer van 'side stripes' voorzien, ook wel strepen aan de zijkant van de outfit, zoals op de mouwen of langs de broekspijpen.

Andere strepen zie je -letterlijk- groots op de jassen terugkomen, maar ook in dunne varianten op de shirts. De strepen kennen dan ook diverse kleurcombinaties, dus ook hier wordt weer volop met contrasten gespeeld.

Modieuze sportkleding: het kan!

Wanneer je de trends van 2019 eens nauwkeurig onder de loep neemt, zal het je opvallen dat veel trends uit het verleden in een nieuw jasje worden gestoken. Denk hierbij vooral aan de opvallende contrasten en colorblock motieven uit de jaren tachtig en negentig, maar ook de soms iets of wat oversized modellen van bovenkleding.

Wel is het gebruik van opvallende printjes weer verfrissend en opkomend; hierdoor weten de trends van 2019 voor een geheel nieuwe look te zorgen. Ga je actief sporten in het nieuwe jaar? Zorg dan voor contrast en sprekende kleuren, eventueel aangevuld met een print.

Vergeet niet de juiste sportschoenen en zo kun je het nieuwe jaar niet alleen gezond, maar ook met modieuze sportkleding beginnen!

Redactie

Redactie

Top