Minimalistic chic: outfit inspiratie voor dit najaar

Minimalistic chic: outfit inspiratie voor dit najaar

Het behoort tot dé trends van het najaar: minimalistic chic. Deze clean look heeft niet alleen een verfijnde uitstraling: het past ook nog eens perfect bij dit aankomend herfstseizoen.

Dus, wens je felle kleuren en drukke prints maar een tijdelijk vaarwel. En, zeg 'hallo' tegen de mooie sobere kleuren en simpele vormen…

Sobere kleuren

De basis van de minimalistic chic look bestaat uit sober ogende items. Hierbij mag je denken aan de bekende aarde- en pasteltinten in herfstachtige sferen. Populair én bijpassend zijn vooral rood-, bruin-, blauw- en grijstinten.

De kleuren mogen hierbij zowel een meer koele als warme ondertoon hebben. Sober kun je hierbij ook als 'bescheiden' vertalen: felle tinten kun je in de kast laten.

Wel kun je voor de zachtere variant van een bepaalde kleur kiezen: belangrijk is voornamelijk dat de tint een bepaalde rust uitstraalt. Met andere woorden: zorg voor een clean look.

Geen prints

De clean look kun je versterken door met egale kleuren te werken. Dit betekent: géén printjes. Deze leiden te veel af door hun aanwezige opdruk: hierdoor zijn ze ongeschikt voor minimalistic chic.

Wél mag het, bijvoorbeeld de bovenzijde, een bepaalde structuur bevatten, zoals een ribstof.

Minimalistic Chic: 5× Inspiratie

Een typische outfit rond minimalistic chic is bijvoorbeeld een witte chiffon-blouse op een gebroken witte pantalon. Maar, hoe kun je dit nu zelf samenstellen, passend bij deze herfst?

  1. Leren rok + fijngebreid truitje: Ga deze herfst voor een leren rok met een fijngebreid truitje. Zorg hierbij voor chique contrasten, zoals zwart plus camel of chocoladebruin en ivoorwit. Maak de look extra krachtig door stoere enkellaarsjes.
  2. Pantalon + chiffonblouse: Houd je van winterse sferen? Kies dan voor deze sneeuwachtige look, bestaande uit een witte pantalon en een ivoorkleurige blouse van chiffon.Heb je liever iets meer contrast? Ga in dit geval dan voor een grijze pantalon met een spierwitte bovenzijde. Een mooie loafer weet deze look stijlvol af te ronden.
  3. Kokerrok + top met pofmouwtje: Klassiek + een trend van nu. Ga bij deze outfit voor een verfijnde kokerrok met het populaire pofmouwtje, zoals een truitje. Denk hierbij aan kleurcombinaties als donkerblauw en wit, ivoor en lichtgrijs of zwart met donkergroen.Rond je look af met een stijlvolle pump.
  4. Edgy black: Zwart is altijd een grote favoriet. En, bij minimalistic chic is dat niet anders. Bij de edgy variant mag je aan een meer stoere versie denken.Deze herfst kies je voor de turtleneck top, samengebracht met een korte, zwart-leren rok. Maak je outfit af met bijpassende overknee boots.
  5. A-line rok + fijngebreid truitje: Wil je graag een vrouwelijke en warme uitstraling? Ga in dit geval dan voor een rijkelijke A-line rok in een diepe, wijnrode kleur. Combineer deze met een fijngebreid truitje in een chique witkleur.Breng de look samen met een zwarte ballerina of klassieke pump.

Bij minimalistisch chic mag je dus wel met kleur spelen, maar houd de contrasten goed in balans. Hoe drukker de combinatie, hoe minder het effect zal zijn.

Laat je dus zeker inspireren door bovenstaande looks en haar sobere kleurenpracht. En, wie weet ontdek je zelf de mooiste, minimalistische outfits…

Redactie

Redactie

Top