Tips en trucs voor stijlvolle loafers

Tips en trucs voor stijlvolle loafers

Misschien wel de meest stijlvolle mannenschoenen ooit: loafers. Schoenen die je gemakkelijk aandoet en daarbij ook nog eens stijlvol en comfortabel zijn. Loafers zijn multifunctioneel – je kunt ze aandoen op chique aangelegenheden, maar komen ook bij casual outfits tot hun recht. Zomer of winter? Het maakt niet uit, loafers  zijn er in zomer- en winter uitvoeringen. Denk er echter wel aan dat het belangrijk is hóe je loafers combineert. Wij geven daarom tips over hoe je loafers het best kunt dragen.

Oorsprong van loafers

De loafers worden over het algemeen gelinkt aan de high society en Ivy League cultuur in Amerika. Dit is echter niet helemaal juist, ze zijn eigenlijk van Scandinavische oorsprong. Een Noor introduceerde de loafer en die is uiteindelijk uitgegroeid tot een vast item voor de 'preppy' cultuur. De loafer die we nu kennen, is geëvolueerd tot een meer gestroomlijnde schoen, perfect voor de casual look. Tegenwoordig zijn loafers gemakkelijk te combineren in outfits en zien ze er beter uit – simpel, klassiek en veelzijdiger dan andere schoenen zonder veters.

Verschillende soorten loafers

Een van de meest klassieke stijlen is de Penny loafer. De loafer wordt bewonderd door de veelzijdigheid en het bescheiden uiterlijk. De naam Penny Loafer is ontstaan in de jaren 50. Onder preppy studenten was de schoensoort erg populair - op de universiteiten kwam je ze overal tegen. Tegenwoordig worden ze door een breed publiek gedragen. Het is een knipoog naar het verleden, maar tegelijkertijd ook helemaal hip.

De kwast loafers zijn speels en tegelijkertijd ongelooflijk stijlvol door de simpele, bescheiden uitstraling. Suède is de voornaamste uitvoering waarin je deze vindt. Een andere soort loafer is de Gucci variant. Deze is bekend om de metalen gesp aan de voorkant. Kies je voor deze schoen? Ga dan voor een vintage stijl. Qua kleuren zit je met bruin en zwart goed!

Materialen en kleuren

Zoals al eerder beschreven, zijn de suède loafers een hit. Ze zijn zowel voor formele als informele outfits te gebruiken. De textuur geeft de schoenen een extra touch. De lakleren loafers zijn vooral geschikt voor formele outfits – deze zien er al snel chic uit door de glans van de schoenen. Zwart is classy, maar er zijn nog een hoop andere kleuren waaruit je kunt kiezen. Bruin, wit, blauw, beige en smaragdgroen zijn aanraders.


En vraag die vaak wordt gesteld, is of er sokken in loafers moeten worden gedragen. Het antwoord is eigenlijk vrij simpel: dat mag je zelf bepalen! De officiële dresscode stelt dat loafers zonder sokken gedragen moeten worden. Zonder sokken krijg je al snel een simpele, elegante look. Terwijl sokken de schoenen kunnen complimenteren. Denk bijvoorbeeld aan sokken met een patroontje - en kleuren die terugkomen in jouw outfit. Hierbij is het wel belangrijk dat er wordt gekozen voor een wat kortere broek, zodat de loafers mét sokken tot hun recht komen. Een veiligere keuze is om sokken in de kleur van de loafer te nemen. Op deze manier valt het feit dat je sokken draagt minder op.

 

Loafers en outfits

Casual kledingstukken die met loafers gecombineerd kunnen worden, bevatten printjes en verschillende soorten materialen. Zomerse kleuren doen het ook uitstekend: poederblauw en groentinten. Als tweede optie heb je semi-casual outfits. Nette enkelhoge broeken met overhemden. Loafers passen daar perfect onder! Met klassieke kleuren zit je altijd goed. Wil je echter wat kleur? Denk dan aan smaragdgroen en rood. Zoals al eerder beschreven, staan lakleren schoenen perfect bij formele outfits. Een blazer, nette broek, overhemd met stropdas en de outfit is af!

En de dames dan?

Natuurlijk zijn er ook loafers voor dames. Voor dames geven loafers geldt dezelfde elegante uitstraling als bij heren. Loafers zijn bij nagenoeg elke 'nette' outfit te combineren.

Redactie

Redactie

Top