Lingerie Onderzoek 2018

Lingerie Onderzoek 2018

Het is Valentijnsdag! Mannen en vrouwen trekken vandaag alles uit de kast om elkaar te verrassen. Een typisch valentijnscadeau dat een man aan een vrouw kan geven, is natuurlijk een uitdagend lingerie setje. Man blij, vrouw blij, zou je denken. Maar is dat wel zo? Dresscode zocht dit uit door 1259 vrouwen en 581 mannen te vragen naar hun ondergoed voorkeuren.

Helft mannen kocht nog nooit lingerie voor partner

Meer dan de helft van de mannen (54,2%) geeft aan nog nooit ondergoed gekocht te hebben voor hun partner. 37,4% van de mannen zegt wel eens ondergoed gekocht te hebben voor hun partner en  8,4% koopt regelmatig ondergoed voor hun partner.

"Mannen zijn traditioneel ingesteld en kiezen eerder voor een chocolaatje of een bloemetje als cadeau", stelt Amber Schutte, redactrice van Dresscode.nl. Zou je toch een keer een setje willen kopen kijk dan eens bij de merken After Eden, Lascana of Sapp.

Verkeerde maat grootste ergernis

Wanneer vrouwen lingerie krijgen van hun partner zijn zij redelijk tevreden. 45% geeft aan zich niet te ergeren als zij dit cadeau krijgen. Als zij zich dan toch ergeren, is dat vooral omdat hij de verkeerde maat heeft gekocht, zegt 29,7% van de vrouwen. De tweede ergernis is van een andere orde; 10,8% van de vrouwen vindt het namelijk jammer dat zij niet vaker lingerie krijgen van hun partner. Zij willen graag wat vaker verrast worden.

Mannen zien vrouw liefst in kanten setje

Mannen zijn over het algemeen redelijk tevreden over de lingerie die door de partner gedragen wordt. Ruim 3 op de 5 (60,5%) is het helemaal eens met de lingerie keuze van hun vrouw. Toch geeft ruim eenderde (37,8%) van de mannen aan dat de lingerie van hun vrouw best wat spannender mag.

Een kanten setje wordt door 37,2% van de mannen dan ook graag gezien bij hun partner. Verder ziet 16,9% van de mannen zijn partner graag in jarretels en kousen en 14,1% ziet zijn partner het liefst naakt. 12,7% gaat voor een simpel setje, of iets waar de partner zich goed in voelt. De overige mannen hadden op het moment geen partner.

Vrouwen weten niet of hun partner helemaal tevreden is over hun lingerie. Minder dan de helft van de vrouwen (48,4%) zegt dat zij overtuigd zijn dat hun partner tevreden is met hun ondergoed keuze. 18,6% van de vrouwen denkt dat hun partner vindt dat de ondergoed keuze spannender mag. Als vrouwen gevraagd wordt, wat zij denken dat hun partner het liefst wil dat zij draagt, antwoordt 43,3%: een kanten setje.

Vrouwen dragen niet vaak een lingerie setje

15,7% van de vrouwen combineert de BH met bijpassend ondergoed. 42,9% doet dit soms en 38,6% van de vrouwen doet dit helemaal niet. Van de ondervraagde vrouwen geeft 2,8% aan dat zij hun BH en onderbroek alleen combineren wanneer er een speciale gelegenheden of momenten op het programma staan. Voorbeelden van een speciale gelegenheid zijn: op een date gaan, Valentijnsdag of wanneer ondervraagden zich sexy willen voelen.

Bijna 1 op de 4 mannen draagt onderbroek langer dan een dag

Van de ondervraagde mannen geeft 22,6% aan dat zij het niet zo ruim nemen met de hygiëne en dat zij hun onderbroek of boxershort 2 dagen of langer dragen. Gelukkig verschonen de meeste mannen (77,4%) hun onderbroek wél na 1 dag. Althans, dat zeggen ze.

Op de vraag of mannen hun onderbroek weggooien als er een gat in zit, zegt 66,5% dat zij deze direct weggooien. 20,7% zegt deze alleen te dragen, als het echt niet anders kan. Bijvoorbeeld wanneer zij geen schone onderbroek meer in de kast hebben liggen. 12,7% maakt het allemaal niet uit. Gat of geen gat, zij hebben er geen problemen mee om de onderbroek gewoon te dragen.

1 op de 10 vrouwen draagt ondergoed langer dan een dag

Vrouwen wassen hun ondergoed sneller dan mannen. Van de ondervraagde vrouwen zegt 10,2% het ondergoed langer dan een dag te dragen (tegenover 22,6% van de mannen). Van de ondervraagde vrouwen zegt 89,8% dat zij het ondergoed na een dag verwisselen.

Vrouwen verschonen hun BH minder snel dan hun ondergoed. Dat is niet gek, want het advies is om een BH te wassen na 3 tot 4 dagen. 21,4% van de vrouwen slaat dit advies in de wind en geeft aan de BH 5 dagen of langer te dragen, voordat deze in de was beland.

Als het ondergoed kapot is, gooit 71,9% van de vrouwen dit direct in de prullenbak. 19,8% trekt dit nog aan, maar alleen als er geen schoon ondergoed in de lade ligt. Van de ondervraagde vrouwen zegt 8,4% het ondergoed gewoon weer aan te trekken, ondanks de gaten.

Strakke boxer populairste ondergoed bij mannen

Het overgrote deel van de ondervraagde mannen (70,6%) draagt het meest een strakke boxer. De wijde boxer is minder populair en wordt door 14,4% van de mannen gedragen. 9,9% van de mannen draagt een slip en 4,3% draagt weer iets anders.

Slip het populairste ondergoed bij vrouwen

30,5% van de vrouwen draagt de slip het meest. Ook de string (21,2%), de hipster (20,1%), en de boxer (15,7%) worden vaak gedragen door vrouwen. Minder populair ondergoed is de 'oma-onderbroek', die door 4,7% van de vrouwen het meest wordt gedragen.

Wassen

Maar hoe vaak zou je nou eigenlijk je kleding moeten wassen? Lees hieronder een overzicht hoe vaak je welk kledingstuk zou moeten wassen.

  • Ondergoed: na 1 keer dragen
  • Wit of zijde: na 1 keer dragen
  • T-shirts: na 1 keer dragen
  • Sokken: na 1 keer dragen
  • Badmode: na 1 keer dragen
  • BH's: na 3 of 4 keer gedragen te hebben
  • Pyjama's: na 3 of 4 keer gedragen te hebben
  • Leren en suède jassen: 1 keer per seizoen
Redactie

Redactie

Top