Leren jassen: voor hem en haar

Leren jassen: voor hem en haar

Leren jassen. Een kledingitem dat al jaren razend en razend populair is. Het leren jasje - ook wel Biker Jacket genoemd - is misschien wel net als de spijkerbroek één van de weinige kledingitems die je letterlijk het gehele jaar gedragen ziet worden! Daarnaast valt hij bij zoveel gelegenheden en stijlen te combineren, dat hij voor zowel mannen als vrouwen een dagelijks item is geworden. Nu de strenge winter weer aan zijn einde komt, zie je straks alle leren jassen weer tevoorschijn komen. Voor 2018 heb ik de mooiste items voor hem en haar verzameld:

Leren jassen voor vrouwen

Voor vrouwen is de leren jas een hip item die elke look een beetje stoerder maakt. Deze stoere jas wordt bij een casual outfit aangetrokken. Doordat hij vaak in de kleur zwart is, is hij op vele manieren te combineren. Denk aan een spijkerbroek met een wit shirt of op een grijze broek met een gekleurde trui. Je kan bij het Biker Jacket gaan voor een stoerdere variant door er eentje te kopen met veel ritsen en extra accessoires of ga voor een klassieke variant en laat hem rustig.

Kijk bij het aanschaffen altijd even goed bij het model hoe het jasje valt. Als je wat langer bent is een te kort jasje niet aan te raden. Verder zit er nog een groot verschil in de pasvorm. Je kunt voor een wijdere - baggy - variant gaan of juist een getailleerde. Daarnaast is het verstandig een maat groter te kopen dan je normaal gesproken bij een shirt of trui doet. Dit omdat je onder je jasje nog een vest of trui zou willen dragen en hij daarom wat extra ruimte nodig heeft.

- Trends van 2018 -

Aangezien het leren jasje al een aantal jaren meegaat, zie in je 2018 dat er trends zijn ontstaan om het Biker Jacket heen. Een trend in 2018 is dat hij niet meer 'saai' zwart hoeft te zijn. Steeds meer merken ontwerpen jasjes met bloemen, een tekst of andere gekleurde details. Wat je in 2018 veel gaat zien zijn de leren jassen met rode bloemen en andere leuke patches. Ze maken je jas een stuk minder saai. Ook blijven ritsen en studs nog erg populair, maar beginnen langzaam plaats te maken voor meer kleur

Leren jassen voor mannen

Voor mannen heb je ook vele verschillende soorten leren jassen. Het Bicker Jacket voor mannen valt qua lengte ongeveer gelijk aan een bomberjack ,tot op de kont, en heeft vaak een vierkante schouder. Je kunt gaan voor verschillende stijlen: hoe meer ritsen, plaatsjes of motieven op het jasje: hoe moderner het jasje. Je kunt ook voor een klassieke wijde variant gaan. Kijk bij het aanschaffen van een leren jasje altijd even goed bij de pasvorm van het model. Vallen de mouwen lang genoeg? Heeft de jas zakken? En is hij lang genoeg voor mijn lengte? Daarnaast is het vaak slim om bij een nauwsluitend model, een maat groter te kopen. Dit omdat je er dan nog een vest of trui onderaan kan trekken en hij niet te krap valt.

- Trends van 2018 -

Voor het jaar 2018 zie je ook bij de jackets voor mannen een trend opkomen. Dit zijn de gevoerde jassen met imitatie 'schapenwol' aan de binnenkant of als details bij de zakken of in de kraag. Verder zie je bij de mannen nog steeds de dat er bij de schouders vaak een motief zit. Dit om de schouders wat breder te doen lijken.

Redactie

Redactie

Top