Lentebruiloft? Déze outfit moet je hebben!

Lentebruiloft? Déze outfit moet je hebben!

Yes! De lente is begonnen! Niet alleen betekent dit warmer weer, ook de uitnodigingen voor bruiloften worden weer verstuurd. Ook bij jou kan zomaar een kaartje op de mat belanden. Daar word je natuurlijk erg vrolijk van!

Maar, wat is eigenlijk geschikt voor een lentebruiloft?

Feestelijke voorjaarskleuren

De lente staat haast synoniem voor nieuw. De tuinen beginnen weer te bloeien en het weer wordt steeds aangenamer. Bij dit seizoen horen dus frisse en warme kleuren, waaronder de geliefde pasteltinten.

Ben je op zoek naar een outfit voor een lentebruiloft? Kies dan zeker voor de bijpassende voorjaarskleuren, zoals lichtgeel of babyblauw. Of, ga voor een klassieke tint.

Zorg daarnaast voor een niet al te zware kleur, zoals zwart, donkerbruin of diepgrijs. Houd het feestelijk en lenteachtig!

Lentebruiloft outfit dames

Het meest feestelijk is natuurlijk het jurkje. Of, misschien wel een elegante top met een mooie rok, zoals een A-line of kokermodel. Zorg vooral voor een nette uitstraling.

Laat een overdreven decolleté of diep gesneden split achterwege. Sexy mag best, maar houd het wel ingetogen. Qua lengte is 'op de knie' het meest geschikt.

Draag je liever geen jurkje? Ga dan voor de elegante broek variant, zoals een pak of eyecatcher jumpsuit. Een spijkerbroek met blouse mag je in de kast laten…

Zorg bij je outfit, bijvoorbeeld jurk of jumpsuit, voor een mooie lentekleur. Denk hierbij aan een subtiele print, zoals een rustig bloemendessin, of een zachte pasteltint.

Lentebruiloft outfit heren

Als man heb je twee opties. Dat is dus makkelijk kiezen! Maar, waar mag je aan denken?

Het pak: Het pak oogt verzorgd en straalt elegantie uit. Ook qua kleur valt er best wat te kiezen. Zo kun je voor een pasteltint gaan, zoals babyblauw of oudroze.

Wil je het liever minder licht? Denk dan eens aan kobaltblauw, marine of stijlvol bordeauxrood. Zorg daarnaast voor een wit overhemd. Een zwart pak? Dát mag je thuislaten...

Combinatie: De combinatie bestaat uit een verschillende boven- en onderzijde. Hierbij kun je denken aan een nette broek met een ander kleur jasje. Denk bijvoorbeeld aan een navy broek met een pastelblauw colbert.

Zorg in dit geval voor tinten die goed bij elkaar passen. Houd een giletje ook zeker in je achterhoofd.

Vermijd wit

Het ligt misschien voor de hand, maar het is niet de bedoeling dat je wit draagt. Dit is de kleur van de bruid. Als man probeer je uiteraard niet als de bruidegom te verschijnen.

Houd in beide gevallen dus rekening met het bruidspaar.

Schoenen & accessoires

Bij een lentebruiloft zorg je voor passende schoenen. Stiletto's, blokhakken, sandaletten of ballerina's zijn voor dames het meest geschikt. Houd ook rekening met de ondergrond waar je loopt. Maak de outfit af met subtiele accessoires, zoals rustige sieraden.

De heren gaan voor een klassieke veterschoen of de 'Zuid-Franse' mocassin. Zorg daarnaast voor mooie details, zoals een bijpassende stropdas. Een pochet maakt je outfit nog verfijnder.

Pasteltinten, een nette uitstraling en chique accessoires: met deze drie elementen ben jij helemaal klaar voor een lentebruiloft. Nu alleen nog een passende outfit scoren!

Redactie

Redactie

Top