Alles wat je moet weten over chino’s en shorts

Alles wat je moet weten over chino’s en shorts

De korte broek heeft een twijfelachtige reputatie. Over het algemeen wordt dit kledingstuk toch vooral geassocieerd met extreem casual, eigenlijk met "non-stijl". Niet voor niets dat het dragen van korte broeken op veel werkplekken 'not done' is, zelfs niet in tropische temperaturen. Dit jaar is dat anders, de korte broek is hip en is juist een teken van stijlvolle kleding geworden! Maar dan moet je wel weten hóe je de korte broek stijlvol draagt.

Jeans en chino's

Wat heerlijk praktisch: hergebruik je oude, versleten jeans door er een korte broek van te maken. Je kunt het gemakkelijk zelf doen, of je kunt ze kant en klaar in de winkel kopen. Met een shirt of leuke blouse is een jeans korte broek voor vrijwel alle mannen een must. Een andere optie die wat gekleder overkomt en zeker bij heel warm weer prettiger draagt, is de chino korte broek. Kenmerkend voor de chino is de slanke 'schnitt'. Let wel even op de kleur die je kiest: zwart, donkerblauw of olijfgroen - geliefde kleuren bij uitstek voor veel mannen - matchen niet met melkwitte benen! Kies in dit geval voor warme kleuren zoals oranje, rood of (donker) geel. Daarnaast doen pastelkleuren het goed bij een bleke huid. Ga je voor chino's? Dan is beige bij uitstek de beste kleur in combinatie met een lichte huid.

Chino's voor mannen

Vrouwen en korte broeken

Het is wel vaker het geval in de mode: vrouwen hebben meer keuzemogelijkheden, ook wat korte broeken betreft. In allerlei lengtes, materialen, prints en modellen zijn korte broeken voor dames verkrijgbaar. Hoe weet je nou welke broek bij je past? Let daarbij eerst op je gevoel. Hoe verhullend wil je dat je broek is, en bij welke lengte voel jij je comfortabel? Als je het accent niet op je bovenbenen wilt leggen is het niet aan te raden om bijvoorbeeld “hotpants” te dragen. Omgekeerd geldt hetzelfde, draag geen driekwart broek als jij je prachtige lange benen aan de wereld wilt tonen. Je eigen gevoel is hierbij leidend.

Voor elk figuur de juiste korte broek

Heb je korte benen, dan past een heel korte short goed bij jou. Het beste kun je dan qua kleur gaan voor een broek en top in dezelfde tint; hierdoor lijk je langer. Sandalen met een hakje zijn ook een goed plan! Heb je lange benen? Dan kun je uit de voeten met elke lengte korte broek. Let ook wel nog even op hoe vol je benen zijn. Bij wat vollere, ronde benen en billen is een korte broek met plooitjes een aanrader.

Heel fijn is ook dat de 'high waist' korte broek helemaal terug is: ze verbergen je buikje en geven de indruk dat je benen langer zijn!

Chino's voor dames

Redactie

Redactie

Top