Koningsdag 2018: Inspiratie voor de perfecte outfit

Koningsdag 2018: Inspiratie voor de perfecte outfit

Het is een dag in het jaar waarop heel Nederland gezamenlijk feest viert. Het is zelfs zo'n 'happening' dat mensen van andere continenten dit ook wel eens mee willen maken en afreizen naar dit kleine landje, uiteraard met de 'oranje' kledingstijl die hierbij hoort; dit evenement gaat natuurlijk over Koningsdag 2018 2019.

Want, ook in 2018 2019 mogen deze oranjekleurige outfits de straten weer voor een dagje sieren. Maar, hoe stel je deze eigenlijk samen? En, wat staat ook nog eens stijlvol?

Koningsdag 2018: oranje combineren

Hoewel oranje een heel vrolijke tint is, is het niet de meest 'handige' kleur, aangezien je maar weinig kledingstukken met oranje kunt combineren. Maar, dat maakt het nog niet onmogelijk.

De eerste inspiratiebron vormt de Nederlandse vlag; immers ook wel zo passend bij deze dag, niet waar? De kleuren wit en blauw zijn namelijk zeer geschikte tinten om met oranje te combineren.

Wit is namelijk heel neutraal, evenals lichtgrijs, en kan met alles samengebracht worden. Niet alleen staat het fris, ook maak je de outfit vrolijk door het felle oranje.

Blauw daarentegen is meer contrasterend, maar vormt ook een goede optie om je outfit voor Koningsdag 2018 een stijlvolle uitstraling te geven. De kleur mag variëren van marine tot licht denimblauw. Kobalt is ietsjes gewaagder, maar is ook zeker het proberen waard.

Daarnaast mag de 'andere kleur' ook best een printje hebben, zolang deze wel bij oranje past.

Outfit voor vrouwen

Het weer moet wel een beetje meezitten, maar de leukste, vrouwelijke outfit voor Koningsdag is natuurlijk de jurk. Het meest opvallend is een oranje jurkje, maar je kunt deze tint ook terug laten komen in accessoires, zoals een speels hoedje, armbanden of zelfs als pumps.

Maar, ook goud en zilver staan mooi bij dit type outfit.

Ga je liever voor een broek? Kies dan een wit of denimkleurig model, zoals 'skinny' of 'boyfriend', die je samenbrengt met je oranjekleurige top, blouse of colbertje.

Ook de pumps mogen opvallend zijn. Loop je graag plat? Kies dan voor witte sneakers: deze passen overal bij en staan modieus.

Ook kun je de witte veters tijdelijk vervangen door oranje exemplaren; dit past goed bij het koninklijke thema.

Kleding voor mannen

Maar, wat trek je als man aan op Koningsdag? Om te beginnen bij de broek: de meest geschikte kleuren zijn wit, lichtgrijs en blauw, variërend van licht denimblauw tot marine.

Het model kan zowel lang als kort zijn; ook dit is meer afhankelijk van het weer. Als 'top' kun je kiezen voor een oranje jasje, T-shirt of polo.

Draag je oranje liever als 'klein accent'? Kies dan voor een witte bovenkant en laat het oranje terugkomen in een dun sjaaltje of in subtiele, mannelijke armbanden.

Ook witte sneakers, eventueel met oranje veters, staan stijlvol bij dit type 'casual' outfit.

Kortom, houd je kledingstijl, zowel als man of vrouw, een beetje 'casual' tot 'casual-chic'. Het feest is losjes en vrijblijvend en dat mag jouw outfit zeker ook zijn. En ja, met deze type outfits blijkt dat 'onmogelijke' oranje helemaal niet zo onmogelijk meer…

Redactie

Redactie

Top