Koningsdag 2017: Shop hier jouw oranje outfit

Koningsdag 2017: Shop hier jouw oranje outfit

Het is april en dat betekent dat Koningsdag 2017 voor de deur staat. Deze jarenlange traditie is ontstaan in 1949. Toen vierde Nederland op 30 april voor het eerst Koninginnedag. De viering bestond uit een optocht van de Koningin door een bekende stad in Nederland. De jaren die hierop volgden, werd 30 april steeds grootser gevierd. Zo werden door het hele land rommelmarkten en feesten georganiseerd. De laatste jaren zijn met name de grote festivals en evenementen in trek.

Sinds 2014 - het jaar dat Koning Willem Alexander de troon opvolgde - vieren we Koningsdag op 27 april. Koningsdag 2017 valt dit jaar op een donderdag Koningsdag 2019 valt op een ZATERDAG!!. Tegenwoordig wordt deze dag groots gevierd en kun je kiezen uit honderden festivals, rommelmarkten of de grote Koningsvaart in Amsterdam. Op deze feestelijke dag is er geen bepaalde dresscode verplicht, maar is het wel vreemd als je geen oranje in je outfit verwerkt. Om je een beetje op weg te helpen, staan hier enkele leuke opties om aan te trekken op 27 april:

Koningsdag casual

Ga je naar een leuk festival of een evenement in de stad? En wil je niet geheel verkleed? Dan kun je voor een leuke oranje top gaan. Hoe dichter we bij 27 april komen, hoe meer je de oranje shirts in de webshops ziet verschijnen. Als je voor de casual look gaat, is het slim om voor en shirtje te kiezen dat je ook na Koningsdag 2017 nog kunt dragen. Zo betaal je niet de prijs voor maar één enkele dag.

Een trend deze zomer zijn de tops met ruffles en plooien. Ruffles maken je outfit feestelijk en zijn dus erg geschikt voor op een festival of feest. Hieronder heb ik de mooiste oranje tops geselecteerd:

Koningsdag accessoires

Is het de bedoeling om echt in stijl te gaan? Vrolijk dan je outfit op met (oranje) accessoires. Voor Koningsdag 2017 zijn er vele verschillende soorten. Er is keuze uit een oranje hoed, een veren boa, een bloemenslinger of voor de vrouwen oranje wimpers. Het geeft je outfit net dat beetje extra. Accessoires kun je met elke outfit combineren, als het maar in de stijl is van Koningsdag. Draag ze naar de rommelmarkt, een festival of een evenement in de stad.

Koningsdag outfit

Ga je graag voor een extremere aanpak of heb je een feestje met een dresscode? Mooi, want ook voor een outfit geheel in het oranje, heb ik leuke tips. Vrouwen kunnen kiezen voor een oranje jurk of jumpsuit en voor de mannen zijn er mooie oranje pakken. Deze kostuums zijn misschien een wat grotere investering, maar aangezien het elk jaar Koningsdag is, komt zo'n outfit altijd van pas. Combineer ze met leuke, opvallende accessoires en je bent helemaal klaar voor een OER Hollands feestje!

Bekijk hier onze tips voor Koningsdag 2018 en 2019!

Redactie

Redactie

Top