2018: Het jaar van de ‘knitted sneakers’

2018: Het jaar van de ‘knitted sneakers’

Bij de term 'knitted' denk je al snel aan een warme en knusse sjaal, een fijn vest voor de koude dagen of, in het minder gunstige geval, aan de goed bedoelde trui die je oma eens voor je creëerde toen ze op een willekeurige woensdag in november besloot haar bollen wol en breinaalden erbij te pakken. De meeste mensen zullen niet snel denken aan knitted sneakers.

Daarnaast staat wol ook niet echt bekend als 'stoer'. Dat je dit materiaal dan ook terug zou vinden bij -uitgerekend- een sportieve sneaker, dat zag je vast niet aankomen.

Knitted sneakers

Ja, ze bestaan echt: sportieve sneakers gemaakt van wollig materiaal. Maar, waarom kies je hiervoor? Steeds meer mensen lijken synthetische, -lees: kunstmatige-, stoffen te willen verruilen voor natuurlijke materialen. Wol is hier een perfect voorbeeld van.

Merken als Puma, Nike en adidas erkennen dan ook dat er een opkomende generatie consumenten komt die meer bewust wil zijn van de producten die ze aanschaft.

Grotendeels komt dit door de 'transparante trend': tegenwoordig wil -vrijwel- iedereen weten wáár zijn product vandaan komt, hoe deze verwerkt wordt en waar het uiteindelijk terecht komt.

Logisch ook, want niet ieder item heeft een 'smetteloze' achtergrond als het om productie gaat. En, wanneer je dit als consument kan voorkomen door dit vooral níet aan te schaffen, doen velen dat dan ook graag.

De knitted sneaker wordt dan ook voornamelijk van Australische wol gemaakt; de prijzen hiervoor zijn aan de hoge kant, maar je krijgt er wel een 'eerlijk' product voor terug.

Shop nu dames sneakers of heren sneakers.

Milieuvriendelijk

Polyester, een populaire en synthetische stof voor veel sneakers, wordt bijvoorbeeld van aardolie, ook wel een 'fossiele brandstof', gemaakt. De verbranding van deze stof is dan ook erg ongunstig voor het klimaat; iets dat sneakers van polyester niet bepaald milieuvriendelijk maakt.

Schapenwol daarentegen? Dat is juist het tegenovergestelde. Niet alleen groeit de wol weer aan, voor het schaapje althans, ook is het vele malen minder schadelijk. Zo heb je met de knitted sneaker dus een uniek item en zal eveneens het klimaat erg blij met je zijn!

Sportieve look

Oké, genoeg technische informatie voor nu. Dus, waarom zou jij eigenlijk een knitted sneaker moeten hebben? Dat is gelukkig niet zo moeilijk!

Allereerst behoudt de sneaker nog altijd een sportieve look. Het model van het specifieke item is dan ook eigenlijk helemaal hetzelfde gebleven waarbij ook het stoere gehalte er zeker niet minder op is geworden.

De trouwe vormen zijn qua details eveneens gelijk; enkel het materiaal is nu wat anders. Dit 'breikunstje' is dan ook een knap staaltje werk. Je oma zou er haast jaloers van worden.

Ideaal voor de zomer

Niet alleen voelt de 'knitted sneaker' hetzelfde aan als een comfortabele sok, ook is dit item nog eens erg flexibel én heeft het een ademend gehalte waardoor het vocht goed opgenomen wordt.

Oké, het beschermt je misschien minder goed tegen mogelijke kou, maar dat maakt deze sneaker des te idealer tijdens de warme zomerdagen!

Goed excuus dus om de laptop er eens bij te pakken en een heuse speurtocht naar de mooiste, knitted sneakers te houden.

Redactie

Redactie

Top