Kleding (tips) voor lange vrouwen

Kleding (tips) voor lange vrouwen

Kleding voor lange vrouwen (wanneer je langer bent dan 1.80m) is niet altijd even makkelijk te vinden. Misschien herken je jezelf in dit probleem of ken je iemand anders die wel eens moeite heeft met het shoppen van kleding. Ook al zijn er tegenwoordig veel lange vrouwen, toch maken deze vrouwen nog maar al te vaak mee dat hun lengtemaat er niet is. Daarnaast staat niet alle kleding altijd even leuk.

Vind jij het ook moeilijk om kleding te combineren met je lengte? Of zou je ook wat kleiner willen lijken? Lees de volgende tips dan goed door. Je kunt dit effect namelijk creëren door de juiste kleding te dragen. Soms zijn kleine veranderingen in je outfit al genoeg om je benen iets korter te doen lijken. Hieronder staan alle kledingtips die je als lange vrouw kunt toepassen.

1. Horizontale strepen
Aangezien jij lang bent, is een horizontale streep in je shirt een goede tegenhanger. Je kunt deze streep dragen met een trui, shirt of blouse. Let er wel op dat een horizontale streep ook iets breder doet lijken.

2.Winkels speciaal voor lange vrouwen
Aangezien er steeds meer lange vrouwen zijn, zie je steeds meer winkels speciaal voor lange vrouwen ontstaan. Zoek eens op het internet waar deze winkels zitten of wie weet hebben ze zelfs een webshop. Zo weet je zeker dat je niet teleurgesteld hoeft te zijn dat je maat er niet is.

3. Broekspijpen omslaan
Deze tip kun je bij zowel sneakers, ballerina's als bij pumps toepassen. Doordat jouw lengtemaat niet altijd te vinden is, kan het zijn dat je broeken hebt met net te korte broekspijpen. Als je jouw broekspijpen omslaat, ziet niemand meer dat ze te kort zijn. Daarnaast is het omslaan van broekspijpen een manier om je benen korter te laten lijken. Oftewel twee vliegen in één klap.

4. Geen shirt in je broek
Voor vrouwen met lange benen is het dragen van je blouse in je broek niet aan te raden. Hierdoor zullen je benen oneindig lang lijken. Kies juist voor een wat langere blouse of top en draag deze los. Zo lijken je benen een stuk korter. Is het verplicht (bijvoorbeeld op de werkvloer) om je blouse in je rok of broek te dragen? Kies dan voor een colbert of net jasje. Deze valt wel over je broek en hiermee creëer je alsnog hetzelfde effect.

5. Jurken voor lange vrouwen
Cocktailjurken of casual jurken kopen is voor een lange vrouw altijd wat moeilijker. De jurk is namelijk vaak korter dan bij het model. Waardoor een jurkje al snel op een lange top begint te lijken. Daarom heeft de midi-dress de perfecte lengte voor een lange vrouw. De midi-dress komt tot over de knie en is dus met zekerheid lang genoeg. Daarnaast laat deze 'midi-lengte'  je benen korter lijken. Kijk eens bij de merken NA-KD, Villa en Mango

6. Prints
Prints zijn voor lange vrouwen een goede manier om de aandacht van de lengte af te houden. Een broek en top in dezelfde kleur, maken je juist langer. Met een opvallende top vol prints, oog je weer een stukje korter.

7. Lange jassen
Koop voor zowel de winter als de zomer een langere jas. Denk hierbij aan een hippe trenchcoat. Zorg ervoor dat je jas minimaal tot over je kont komt. Ook lange jassen zijn erg hip, dus deze tip is makkelijk toe te passen.

Dames trenchcoats bij de Bijenkorftrenchcoat dames lange vrouwen asosDames Trenchcoat bij Otto
Bekijk Trenchcoats bij de Bijenkorf Bekijk Trenchcoats bij AsosBekijk Trenchcoats bij Otto

8.Hoge schoenen
Hoe lager de schoen is, hoe langer je benen lijken. Ballerina's zijn dus niet echt de beste schoenen voor jou. Je kunt in dit geval dan beter voor een sneaker gaan. Ook muiltjes kun je beter vervangen door een dichte pump of een pump met bijvoorbeeld alleen veters.

9. Bell-sleeves
De trompetmouwentrend is helemaal jouw trend! Je kent ze wel, de mouwen die wijd uitlopen. Volumineuze mouwen zijn dé manier om de aandacht van je lengte af te halen.

Dames trompetmouw BijenkorfLange vrouwen trompet mouwen asosDames trompetmouw Otto
Shop trompetmouwen bij Bijenkorf Shop trompetmouwen bij Asos Shop trompetmouwen bij Otto

De laatste tip is:

Wees trots op je lengte! Officieel mag je pas model worden vanaf 1,74, die heb jij makkelijk in de pocket. Daarnaast worden langere vrouwen doorgaans als intelligenter, assertiever, onafhankelijker en ambitieuzer gezien. Lange leve de lange vrouwen!

Redactie

Redactie

Top