Kersttrui naar werk: onderzoek 2017

Kersttrui naar werk: onderzoek 2017

De decembermaand is aangebroken en de laatste feestdagen van het jaar staan weer voor de deur. Vooral kerst is in deze periode voor velen een bijzonder feest, want de foute kersttrui mag weer aan! Zie je het al voor je? Lekker languit op de bank, kijkend naar “A Christmas Carol” onder het genot van een kop warme chocolademelk...met een o zo foute kersttrui aan!

Grote kans dat jij, net als vele anderen, hier ook erg naar uitkijkt! De foute kersttrui lijkt dit jaar populairder dan ooit. Maar is dat ook zo?

Dresscode.nl wilde eens onderzoeken hoe populair de foute kersttrui dit jaar is en of men deze trui ook aantrekt naar het werk. De redactie zette een poll op waar in totaal 1.542 mensen aan meededen.

Hoeveel Nederlanders hebben een foute kersttrui?

De foute kersttrui is dit jaar erg populair onder Nederlanders en er zijn veel mensen die zelfs meerdere foute kersttruien in de kast hebben liggen.

Liefst 21 procent van de Nederlanders is in het bezit van één of meer foute kersttruien. Onder de kersttrui-bezitters heeft een derde (32,2 procent) 'slechts' een exemplaar. Er zijn zelfs mensen die meer dan vijf foute kersttruien in het bezit hebben (2,5 procent).

Betekent dit dat de overige 80 procent geen foute kersttrui aantrekt dit jaar? Nee! 18,9 procent van de respondenten geeft aan; geen foute kersttrui te hebben, met de kanttekening er dit jaar wel een te gaan kopen. Verder is er ook nog een groep mensen (6,5 procent) die naar eigen zeggen wel een kersttrui heeft, maar geen foute. Tot slot: de helft (53,6 procent) heeft dit jaar geen foute kersttrui.

Foute Kersttruiendag: wie doet er mee?

Vrijdag 15 december is het Foute Kersttruiendag, een initiatief van stichting Save the Children. Op deze dag krijgen fanaten de kans om te shinen in hun foute kersttrui.
Vorig jaar deden er duizenden mensen mee. Hoe zit dat dit jaar?

Het belooft wat! 35 procent van de respondenten geeft aan; dit jaar mee te doen aan Foute Kersttruiendag. Een (nagenoeg) even groot percentage doet dit jaar niet mee. 29,7 procent van de mensen weet niet van het bestaan van deze dag! Fout!Fout!Fout!

kersttruien inforgraphic

Hoe zit het met de trui op het werk?

Ondanks het enthousiasme van de foute kerstvierders, lijken werkgevers nog niet zo enthousiast over de foute kersttrui op de werkvloer. Ruim de helft (53,8 procent) heeft geen Foute Kersttruiendag op het werk. 17 procent weet niet of er dit jaar sprake is van deze dag op het werk. Toch zijn er nog werkgevers die wel een Foute Kersttruiendag hebben dit jaar (14 procent).

Werknemers lijken het gevoel van werkgevers wel te begrijpen. 40,9 procent van de werknemers wil ook geen Foute Kersttruiendag op het werk. Een ander groot deel (43,7 procent) is het hier niet mee eens en zou deze dag wel graag zien op het werk.

Foute Kersttruiendag op het werk of niet, het maakt sommigen eigenlijk niets uit. 49,7 procent van de mensen trekt dit trui dit jaar gewoon aan naar het werk. De

een zo vaak mogelijk, de ander alleen in de week voor kerst, maar de meesten alleen op Foute Kersttruiendag.

Of je hem dit jaar nou aantrekt of niet de conclusie is helder: de Foute Kersttrui is razend populair en ook de werkvloer zal er vroeg of laat aan moeten geloven!

Merken waar je een leuke kersttrui kunt scoren zijn Only en Bon Prix,

Deze celebs gingen je in ieder geval alvast voor:

Redactie

Redactie

Top