Kerstgala? Dit zijn de do’s en don’ts

Kerstgala? Dit zijn de do’s en don’ts

Ben jij dit jaar voor een kerstgala uitgenodigd? Dan wil je ook een outfit die volledig bij deze gelegenheid aansluit. Maar, wat zijn nu precies de do's en don'ts voor een kerstgala? Dresscode zette het hieronder voor je op een rij.

Kerstgala Dresscode

Allereerst is het belangrijk om de uitnodiging voor het kerstgala nauwkeurig te bekijken. In veel gevallen geldt er namelijk een dresscode, dus je wilt er zeker van zijn dat je dit níet over het hoofd hebt gezien.

Staat er een dresscode? Die staat er niet voor niet, dus houd je hier dan aan. En, controleer ook even wat de stijl inhoudt, mocht je niet zeker weten wat er van je verwacht wordt. Zo weet je zeker dat je de modeplank niet mis zult slaan.

Geen dresscode. Wat nu?

Oké, nu komt het aan op je eigen kracht, want je moet nu zélf gaan bedenken wat je aan zult trekken. Gelukkig is dat niet zo lastig, want Dresscode helpt je graag een handje!

Om te beginnen is het bij gala gebruikelijk om een mooie lange jurk te dragen die qua lengte tot op de hak weet te vallen. Veelal wordt dit ook wel tot de 'white tie'  of  'black tie' -dresscode gerekend. Geldt überhaupt geen specifieke dresscode? Dan mag een cocktailjurkje ook, al is een super zomers exemplaar misschien te veel van het goede, en ben je meer safe met een lange jurk.

Wat de dresscode dus ook mag zijn: ga in alle gevallen vooral een chique jurk.

Kerstgala trends

De trends van dit moment mag je ook zeker terug zien in je gala jurk. Ga voor een mooie jurk van plissé stof. Zeker als er gedanst wordt op het gala geeft dit een geweldig effect.

Wil je opvallen kan je ook kiezen voor een jurk van metallic stof. Houd je het liever wat meer ingetogen kan je kiezen voor een fluweel exemplaar in bijvoorbeeld bordeauxrood, donkergroen of nachtblauw. Wil je absoluut niet opvallen kan je op safe gaan door voor zwart te gaan. Dan zit je eigenlijk altijd safe.

Kerstgala do's

De do's: niet alleen laten ze zien hoe een geschikte kerstgala outfit eruit ziet, ook weten ze je look nóg meer uitstraling te geven. Dus, waar moet je aan denken?

 • Ga -in het geval van white tie voor een jurk die qua lengte tot op de hak loopt. Zorg er daarnaast voor dat je een model zonder mouwtjes kiest. Ook mag de jurk wat wijder naar beneden lopen.
 • De jurk mag een decolleté laten zien of strapless zijn, maar houd het wel stijlvol en chic. Eveneens kun je voor een meer bedekkend model gaan, mocht je jezelf daar prettiger in voelen.
 • Zorg dat de jurk een verfijnde kleur heeft, zoals de klassieke zwart, donkerblauw of bordeaux rood. Je kan eventueel ook gaan voor zachte pastels.
 • Lange handschoentjes mogen, maar hoeven niet.
 • Maak zeker gebruik van accessoires, zoals subtiele armbanden of een statement ketting: deze kunnen de outfit nog meer 'glamour' geven, evenals het gebruik van een clutch.
 • Geldt er een black tie? Dan mag je een cocktailjurkje dragen. Maar, ga wel voor een stijlvol model met bijpassende tint; je bent namelijk niet op een Caribisch strandfeestje...

Kerstgala don'ts

Naast de do's zijn ook de don'ts belangrijk om te onthouden. Want, wat kan namelijk écht niet?

 • Net als bij mannen dienen vrouwen géén horloge te dragen.
 • Draag geen sneakers of andere -sportieve- schoenmodellen: ga voor hakken!
 • Vermijd drukke prints als bloemen- of dierenprints
 • Vermijd schreeuwerige neon kleuren
 • Vermijd een te blote of pikante jurk. Een hoge split is een bedekt decolleté of anders om. Kiezen dus! Houd het elegant en chic...

Heb je een kerstgala? Ga dan voor een stijlvolle, lange jurk. En, vergeet ook zéker je elegante sieraden niet...

Redactie

Redactie

Top