Indian Summer: de ‘zomerlook’ voor het najaar

Indian Summer: de ‘zomerlook’ voor het najaar

Indian Summer: vrijdag is hij er! Het najaar is nu toch echt begonnen, maar er zijn in oktober vaak nog een paar van die zonovergoten dagen. Dagen dat ondanks dat de blaadjes van de bomen vallen en de straten vol liggen met kastanjes, het zomers lijkt buiten. Heerlijke cadeautjes voordat het najaarsweer echt losbarst. Ondanks de zon kan zo'n dag toch behoorlijk fris zijn. De grote vraag is dus: wat trek je aan...? Je leest het hier!  

Indian Summer

'Indian' plus 'summer': het staat natuurlijk haaks op de begrippen 'fris' en 'najaar' en geeft je waarschijnlijk niet het idee dat je hiermee een geschikte zomer/herfst outfit samen kunt stellen. Deze kledingstijl heeft dan ook weinig met het Aziatische, Zuid-Amerikaanse of Europese weer te maken: bij Indian Summer gaat het namelijk om prints en materialen.

De luchtig-ogende prints beschikken hierbij over een etnisch thema, zoals bloemendessins en patroon-matige decoratie, en worden hierbij veelal samengebracht met grof gebreide items. Zo heb je toch een wat zomerse look, maar weet het -bijvoorbeeld- gebreide vest net wat meer warmte te bieden.

Kleuren

Hoewel 'Indian' en 'summer' kleurrijk klinken, is het eigenlijk het tegendeel dat juist is. Deze stijl kenmerkt zich namelijk door rustige kleuren, zoals pastels en aardse tinten. Denk hierbij aan zwart, grijs, beige, aubergine, poederroze, khaki en taupe: eigenlijk alles dat een herfst- en winterachtige uitstraling heeft.

Zorg dan ook zeker voor harmonie in je kleurgebruik. Laat felle items dan ook liever achterwege...

Indian Summer outfits

Maar, welk type outfit past nu eigenlijk goed bij jou?

Jurkje: Het jurkje volgens Indian Summer is meestal wat luchtiger; iets dat weer zorgt voor de meer zomerse look. Typerend is dan ook het gebruik van de bloemenprints, variërend van subtiele details tot meer flamboyante boeketten. Breng de outfit samen met een panty en een vest voor extra warmte en maak de outfit af met stoere laarsjes.

Blouse met rok: Een tweede optie is de losse blouse in combinatie met een meer strakke, enkellange rok. Kies bij de onderzijde dan ook zeker voor een kleur die in je print volle blouse terugkomt; ook deze het liefst wel herfstachtig en of meer aards. Rond deze outfit af met stijlvolle enkellaarsjes.

Top met broek: Als laatste optie kun je kiezen voor een etnische top, gecombineerd met een stoere jeans of zwarte broek en een grof gebreid vest voor die herfstachtige look. Maak je outfit compleet met franje-rijke enkellaarsjes of platte overknees.

Accessoires

Een Indian Summer look is eigenlijk niet af wanneer je er geen subtiel hoedje, sieraden of bijpassende tas bij draagt, zoals een item met franjes. Wel is het belangrijk dat je hierbij niet 'overdrijft', want anders kan het, in combinatie met de drukke prints, nogal snel een bonte toestand worden. Kies hierbij dan ook het liefst voor egale en aardse tinten, zoals een grijze, bruine of zwarte tas met franjes; meer hoeft het niet te zijn. Ook het hoedje en de accessoires mag je simpel houden.

Dus, ben je nog niet helemaal herfst-ready? Probeer dan zéker de Indian Summer look uit; daar wordt ook de overgang een stukje plezieriger van...

Redactie

Redactie

Top