Hijab Chic: zó kun je stijlvol combineren!

Hijab Chic: zó kun je stijlvol combineren!

Bij fashion zul je snel aan items als jassen of jurken denken. Maar, ook de hijab is gevoelig voor modetrends. Van zwart tot prints: met dit item kun je alle kanten op!

Maar, hoe kun je deze hoofddoek stijlvol in een outfit verwerken?

Betekenis van Hijab

Kleine geheugenopfrisser: Een hijab is een -naar de islamitische betekenis- speciale hoofddoek die voornamelijk door vrouwen gedragen wordt. Hierbij is het haar verborgen, maar blijft het gezicht onbedekt.

Het dragen van deze hoofddoek komt voort uit geloofsovertuiging. De betekenis van de hijab komt, volgens islamitische geleerden, symbolisch neer op 'fatsoen'.

Veel moslima's weten deze hoofddoek dan ook graag te dragen.

Hijab afstemmen op je outfit

Om een hijab stijlvol te combineren, kijk je eerst goed naar je outfit. Of, die je van plan bent te kopen!

Welke kleuren zitten daarin? Stel, je vindt een marineblauwe jurk met poederroze decoratie, laat het poederroze dan ook terugkomen in je hoofddoek. Zo zorg je voor een harmonieus geheel.

Ook kun je voor speelse contrasten kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een witte top op een lichtblauwe jeans, samengebracht met een koraaloranje hijab.

Belangrijk is vooral dat de kleuren niet vloeken. Te drukke prints of contrasten inéén werken meestal ook niet voordelig…

4× Hijab inspiratie

Een hijab is een krachtige accessoire: deze valt gelijk op! Maar, hoe kun je deze hoofddoek nu stijlvol combineren?

1. Pastels

Houd je van minimalistisch chic? Dan zijn pastels iets voor jou! Denk hierbij aan kleuren als lavendel, babyblauw, zand of poederroze.

Breng deze samen met chique kledingstukken, zoals een fijn gebreid truitje op een mooie rok. Ook deze kleuren houd je rustig, zoals ivoor en lichte aardetinten.

Mag het iets meer casual? Denk dan bijvoorbeeld aan een witte blouse op een lichtblauwe jeans. Breng het geheel samen met subtiele accessoires.

2. Gouddraadje

Een hijab met een gouddraadje, ook wel met een subtiele glinstering, is de glamourvariant. Deze valt perfect tijdens bepaalde feestdagen te dragen. Of, wanneer je een avondje uitgaat.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld een zwarte jumpsuit, samengebracht met een champagnekleurige hijab. Houd de outfit ‘rustig’ van kleur zodat deze hoofddoek extra opvalt!

3. Sjaal- en bloemenprints

Bij sjaal- en bloemenprints kun je goed met contrasten spelen. Is je outfit donker? Overweeg een lichte hijab.

Is je outfit licht? Dan valt een donkere versie goed op! Kijk eveneens naar de kleuren van de hoofddoek om hier je outfit op af te stemmen: hierdoor krijg je een harmonieuze match.

Je kunt deze outfit zo speels, chic of stoer maken als je zelf wilt.

4. Aardetinten

Een mooie variant op de pastels zijn donkere aardetinten. Kleuren als marine, donkerolijf of bordeauxrood passen dan ook goed bij de meer koude seizoenen.

Kies hierbij bijvoorbeeld voor een ivoorkleurige outfit met een bloemenprint, zoals een jurk of blouse. Heeft dit item olijfgroene decoratiestukken? Dan zal de olijfkleurige hijab hier perfect bij passen!

Belangrijk is vooral dat de hijab een harmonieuze aanvulling op je outfit wordt. En, een matcht vormt in kleur! Van speels tot chic: deze hoofddoek kun je met talloze stijlen samenbrengen!


Redactie

Redactie

Top