Stijlvol het najaar door? Dít zijn de herfsttrends van 2019!

Stijlvol het najaar door? Dít zijn de herfsttrends van 2019!

De zomer is zo goed als voorbij: tijd dus om de herfst naar binnen te halen. Een nieuw seizoen betekent dan ook een frisse wind door je kledingkast. En, ook dit najaar zijn de sporen van de laatste herfsttrends weer duidelijk zichtbaar.

Wil je weten wat je deze herfst mag verwachten? Lees dan snel verder!

Herfsttrends 2019

Met de start van september mogen de najaarstrends voor 2019 hun intrede maken. Zomerse jurken worden geruild voor warm knitwear en felle kleuren maken plaats voor aardetinten. Het 'openhaardgevoel' wordt hierbij versterkt door het gebruik van zachte materialen, waaronder luxueus fluweel.

Opvallend zijn ook juist de contrasten dit najaar. Zo kom je veel aardetinten tegen, al worden deze veelal gecombineerd met een felle kleur. Benieuwd wat deze herfst je gaat brengen? Ontdek hier dé najaarstrends!

1. Beige is de herfsttrend

Een kleur die dit najaar de boventoon voert, is het warme beige. Hoewel het al jaren geliefd is, weet deze kleur zichzelf nog meer op de voorgrond te plaatsen. Velen houden dan ook van de minimalistische en verfijnde uitstraling; iets waar deze tint zich uitstekend voor leent.

Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke en biologische materialen. Weet je niet of beige bij jou past? Geen zorgen: deze kleur komt namelijk in veel varianten voor.

Beige is een echte herfsttrend musthave!

2. Herfsttinten als herfsttrends

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen, maar ook de typische herfsttinten behoren vanzelfsprekend tot de herfsttrends van 2019. In dit geval zijn dat voornamelijk warme en aardse kleuren. Je kunt hierbij denken aan bruin, gember, khaki, legergroen, roestrood en aubergine.

Daarnaast kunnen deze tinten je snel een verfijnde uitstraling geven. Nu alleen nog even kijken welke kleur het beste bij jou past...

3. Crocodile

Het gebruik van de krokodiltextuur lijkt in 2019 weer helemaal terug te komen. Opvallend veel designers hebben deze print dan ook in hun najaarscollecties verwerkt. Van accessoires tot kledingstukken als rokken: croc weet dit jaar te domineren. Een echte herfsttrend dus!

4. Zachte texturen

Houd je graag van zachte texturen? Mooi, dan kun jij deze herfst je geluk niet op! Veel items, bijvoorbeeld jassen, bezitten dit najaar een comfortabele, zachte look. Net als vorig jaar is ook fluweel nog altijd een grote favoriet onder de stoffen.

Maar, ook de bontachtige uitstraling is geliefd. Dit kan gaan om jassen in faux fur, maar ook de populaire teddy stof. Bij dit materiaal mag je dan ook aan de textuur van je teddybeer denken.

Dus, mocht je graag je knuffelgehalte een extraatje willen geven…

5. Dierenprints

Hoewel crocodile net al genoemd is, zijn vooral dierenprints groot favoriet. Met name zebra is dit jaar zeer sterk in populariteit gegroeid. Luipaard en slang behoren eveneens tot de topstukken op printgebied.

Wel mag je dit najaar een flamboyante variatie verwachten. Zo kun je voor de 'natuurlijke' look óf juist voor een felle kleur gaan. Oranje zebrastrepen broek? Volgens de herfsttrends van 2019 kan het!

Dit jaar zijn de herfsttrends dus behoorlijk gericht op 'de aarde' en natuurlijk ogende materialen. Wel kun je ook nu weer volop experimenteren, zoals een aardetint samengebracht met een felle kleur. Tijd dus om je kledingkast weer modieus aan te vullen...

Redactie

Redactie

Top