Dit zijn dé herfstjassen trends voor 2019!

Dit zijn dé herfstjassen trends voor 2019!

Het is bijna zover: vanaf september zal de zomer het stokje aan de herfst doorgeven. En, bij de herfst hoort een kouder weertype, want langzaamaan begint het weer frisser te worden.

Tijd voor een bijpassende herfstjas! Om je een handje te helpen, vind je hier dé herfstjassen trends voor het aankomende najaar…

Herfstjassen 2019

Het is altijd een dubbel gevoel: ergens zul je de warme zomerdagen missen, want het zorgt voor een vakantiesfeer. Toch heeft ook de herfst haar charme, zeker met warme najaarskleuren én het knusse 'weer-bij-de-openhaard'-gevoel.

Om het najaar zo comfortabel mogelijk door te komen, is een passende herfstjas wel zo fijn. Maar, wat wil je dit jaar dragen? Ga je weer graag voor een klassiek model of mag het wel een extraatje hebben?

Ben je er nog niet uit? Laat je dan inspireren door déze herfsttrends…

1. Herfstjassen met dierenprints

Ook de trends rond herfstjassen weten er dit najaar aan te geloven: de flamboyante dierenprints. Zo kan het om natuurlijk ogende exemplaren gaan, zoals luipaard en zebra op realistische wijze.

Houd je wat meer van extravagant? Geen probleem! De dierenprints van deze herfst zijn eveneens in felle kleuren of in bonte vormen te verkrijgen.

Een felgroene zebraprint? In 2019 hoef je er niet vreemd van op te kijken…

2. Ruitjes herfstjassen

Houd je graag van een klassiek silhouet? Dan zou de ruitjestrend zomaar iets voor jou kunnen zijn. Veel geziene modellen zijn hierbij types als wollen mantels en trenchcoats.

Hierbij kan het om het Engelse ruitje gaan, maar ook de vintage-look à la Chanel. Ga je dit najaar het liefst voor een chique stijl? En, houd je van meer klassieke aardetinten? Dan is dit de trend die je hebben moet…

3. Puffer

Toegegeven: de puffer is een 'you love or hate it'-trend, maar dat maakt 'm niet minder waardevol. Dit flamboyante model kenmerkt zich door de met dons gevulde stukken stof.

Voor de herfst kies je niet voor de 'dekbed variant' (die mag je bewaren voor de winter), maar ga je voor de slankere, dunnere versie met smallere doorgestikte banen.

Zie je het nog niet helemaal voor je? Denk dan maar aan het witte Michelin-poppetje. Daarnaast komt deze jas in verschillende stijlen voor. Denk hierbij aan de sportieve jaren 80 look óf juist een chic bloemenmotief in aardse tinten.

4. Cape als jas

Klassiek en stads: zo zou je het cape-model goed kunnen omschrijven. Zo heeft het grotendeels het uiterlijk van een mantel, maar blijven de armen onbedekt.

Ook dit type komt in verschillende stijlen voor: dit maakt deze herfstjas dan ook toegankelijk. Zo kun je voor een meer chic model in rustige aardetinten gaan. Of, kies dit najaar voor een retro-vibe met een felle kleur, zoals kanariegeel.

5. Beige herfstjassen

Niet het soort jas, maar juist de kleur is hier de trend voor het najaar: beige! Vooral bij typen als de klassieke trenchcoats wollen mantels is de kleur erg populair. Maar, ook bij leren jasjes zul je het tegenkomen.

Voordeel: beige is een warme aardetint én geeft je snel een stijlvolle uitstraling. Reden genoeg dus om deze kleur eens nader te bekijken.

Van klassiek tot retro, rustig tot extravagant: de trends voor dit najaar geven je weer genoeg inspiratie. Nu alleen nog díe perfecte herfstjas vinden…

Dominique

Dominique

Top