Hardlopen in het donker? Let op je kleding!

Hardlopen in het donker? Let op je kleding!

Drukke schema's en minder zonuren zorgen ervoor dat het niet altijd mogelijk is met daglicht te sporten. Gelukkig zijn de ochtend- en avonduren prima tijdstippen om te hardlopen. Houd echter wel rekening met de kleding die je dan draagt. In het donker is het voor jouw eigen veiligheid en de veiligheid van de mensen om jou heen belangrijk om als hardloper gezien te worden.

Hardloopkleding voor vrouwen

Wanneer je hardloopt, maak je veel vaart, maar weinig geluid. In het donker is dit hartstikke gevaarlijk, omdat je zo gemakkelijk in een botsing terechtkomt. Zorg er daarom voor dat je reflecterende kleding, of verlichting draagt. Op deze manier zie jij niet alleen ander verkeer aankomen, maar zien zij jou ook.

Veel merken maken tegenwoordig sportkleding waarin reflecterende onderdelen verwerkt zitten. Een voorbeeld van een mooie en praktische hardloopoutfit is een zwarte legging met reflecterende details. De strakke fit van een legging ondersteunt de spieren en zit als een tweede huid. Ideaal tijdens het hardlopen! Afhankelijk van de temperatuur kan er een topje, long-sleeve top en/of vest gedragen worden met reflecterende details.

Naast de kleding bevatten veel hardloopschoenen ook reflecterende elementen. Wanneer hier licht op schijnt, geeft het licht, waardoor je in het donker te zien bent.

Kleding en extra's voor mannen

Wanneer de dagen korter worden en de temperaturen dalen, kan het lastig zijn om de motivatie tot hardlopen te vinden. Gelukkig ben je achteraf blij dat je gegaan bent en zul je in de zomermaanden dankbaar zijn dat je je conditie op peil hebt gehouden.

Ook mannen moeten uitkijken met hardlopen in het donker en kleding met reflecterende details dragen. Denk bijvoorbeeld aan een nauwsluitende hoodie van stretch stof. Een top van fleece stof, die zacht aanvoelt, maar ook makkelijk rekbaar is en ademt.

Als het niet te koud is, dragen mannen vooral shorts. De hardloopshorts zitten comfortabel en hebben tevens elementen die licht geven wanneer er op geschenen wordt.

Stop je smartphone veilig weg tijdens het sporten. Een smartphone houder aan je arm of riem biedt hier uitkomst.

Lichtgevende accessoires

Wil je ook opvallen wanneer er geen licht op jou schijnt? Denk dan aan lichtgevende armbanden of hesjes. Hiermee ben je zichtbaar voor fietsers en voetgangers zonder lampen.

Wordt het erg koud buiten? Dan zijn de Nike Touch Screen handschoenen met reflecterende details een mooie extra. Op deze manier blijf je warm, geef je licht én is het mogelijk je smartphone en/of smartwatch in het donker te bedienen.

Voor extra veiligheid kun je denken aan een lichtgevende riem. Deze riemen kunnen zo worden ingesteld dat ze alleen reflecteren, of continu licht geven. Dit is vooral handig als fietsers (of zelfs auto's!) zonder lichten rijden.

Redactie

Redactie

Top