Hippe handtassen voor 2016/2017

Hippe handtassen voor 2016/2017

Sommige mensen ziet een handtas als een noodzakelijk kwaad: je hebt namelijk iets nodig voor al je gadgets en hulpmiddelen, als je broekzakken niet meer voldoen. Maar voor andere mensen is een handtas natuurlijk veel meer dan dat! Handtassen zijn voor een beetje modebewuste vrouw (of man) een volwaardige mode-accessoire waarmee je je eigen stijl en stemming uitdrukt. Tegelijkertijd wordt je eigen stijl meestal toch, bewust of onbewust, beïnvloed door de heersende trends. Dat geldt ook voor de handtas. Hoe weet je nu zeker dat je in het najaar en de winter van 2016/2017 een beetje representatief voor de dag komt? Hier een update van de komende mode trends in handtassen!

Geef me je handtas, en ik vertel je wie je bent!

Een bekende uitspraak is dat je over de inhoud van iemands handtas al veel kunt vertellen over de persoonlijkheid van de eigenaar. Hetzelfde geldt voor het uiterlijk van de handtas. De stijl van je handtas laat zien of je een chique, nonchalante, zakelijke of feestelijke sfeer wilt uitstralen. En het luistert best nauw: je kunt met een tasje met een print van slangenleer of andere dierenpatronen (helemaal hot!) totaal verkeerde combi's maken, waardoor je er in plaats van trendy en stijlvol er juist ordinair uitziet. Het leuke van de handtassenmode van 2016/2017 is dat stijlen juist ook gemixt worden: zo wordt een bohemian stijl buideltas - de 'drawstringbag'- je van het, niet alleen voor een casual, nonchalante stijl, maar juist ook gecombineerd met een chiquere uitstraling.

Handtas MangoHandtas About You
Shop handtassen bij Mango Shop handtassen bij About You

Oude bekenden in nieuwe uitvoeringen

Heel fijn in de nieuwste trends is dat de cross body dracht weer terug is: je mag je handtas, mits de lengte van het riempje het toelaat, dus dwars over je lichaam dragen. Hip en diefstal-proof! Nog zo'n gouwe ouwe is het mini handtasje (clutch), en dan het liefst in 'velvet' en te dragen ofwel in de hand, ofwel cross body of zelfs rond je middel.

En wie voor een meer stoere uitstraling wil gaan, en voor optimaal gemak, kiest voor de terug-van-nooit-weggeweest rugzak. Helemaal trendy is het als je deze niet op je rug draagt, maar juist in je hand.

 

Clutch About YouClutch Marington
Shop clutches bij About You Shop clutches bij Marington
Schoudertas MaringtonSchoudertas Mango
Shop schoudertassen bij Marington Shop schoudertassen bij Mango

It's all in the details!

Voor het komende seizoen valt er nog meer op te merken als het gaat om handtassen: let op de details! Wat bijvoorbeeld totaal hip is, zijn tassen die bijna over the top gepimpt zijn. Met prints, opdruk, emballage, borduursels, kralen, vintage elementen en noem het maar op. Leuk om zelf te doen, maar nu dus ook kant en klaar voor jou te koop! Het fijne van deze stijl is dat het eigenlijk met alle soorten kleding te combineren is.

Wil je toch liever niet met zo'n uitbundige tas lopen, of speel je liever op zeker dan is het andere uiterste juist de tas die qua kleur en print precies matcht met je outfit!

Redactie

Redactie

Top