Het Google Fashion Report: Google voorspelt de mode trends

Het Google Fashion Report: Google voorspelt de mode trends

De trends voor het nieuwe seizoen worden normaal gesproken voorspeld aan de hand van de catwalk shows. Maar Google pakt het heel anders aan. Google weet namelijk precies waar iedereen online naar zoekt en ze houden bij hoe vaak er naar bepaalde kledingstukken wordt gezocht. Alle verzamelde informatie heeft Google in dit Fashion report gebundeld, waardoor ze ons precies kunnen vertellen wat de najaars mode in 2016 wordt. Het onderzoek is gebaseerd op Amerikaanse en Britse gegevens, maar we moeten toegeven dat wij als Nederlanders vaak dezelfde modetrends volgen.

Military Chic

Volgens Google zijn de drie grootste trends van dit moment military chic, bohemian en ready-to-go kleding. Military chic is een trend voor mannen én vrouwen. Denk aan de kleur legergroen, camouflage prints, uniformjassen en veterschoenen. De trend heet niet voor niets military chic, want bij deze trend is het uiteraard niet de bedoeling dat je als een volledige soldaat de straat op gaat. Geef je outfit daarom ook een chique touche. Je maakt je outfit chic door het te combineren met casual kledingstukken als een zwarte skinny jeans of een witte blouse en mooie accessoires.

Het stoere bomberjack

Het meest trendy kledingstuk van dit moment is volgens Google het bomberjack. Het bomberjack past perfect bij de Military Chic trend van nu. Een bomberjack is een geweldig veelzijdig kledingstuk, stoer maar ook stijlvol! En bovendien leuk voor mannen én vrouwen. Google weet ons ook te vertellen dat het bomberjack zelfs voor kinderen een populaire trend is.

Bomberjack About YouBomberjack BijenkorfBomberjack Sandwich
Shop bomberjacks bij About You Shop bomberjacks bij de BijenkorfShop Bomberjacks bij Sandwich

Bohemian blijft

De bohemian trend is er al een tijdje, maar blijft populair! Denk aan romantische zwierige jurken met een bloemenprint of aan elegante zijden kimono's. De laatste staat leuk met een egale top en een spijkerbroek.

Laat je schouders zien met de off-schoulder trend

Nieuw in de bohemian trend zijn off-shoulder kledingstukken. Momenteel is dit erg populair volgens Google. Met off-shoulder worden tops en jurken bedoeld die blote schouders laten zien. Er zijn verschillende manieren om de off-shoulder trend te dragen. Kies voor een top die onder je schouders begint (een afgezakte mouw) of ga voor een top waarbij de stof bij de schouder is uitgesneden. Off-shoulder tops zijn stijlvol en sexy!

Off Shoulder JurkOff Shoulder Jurk BijenkorfOff Shoulder Jurk Miinto
Shop off-shoulder bij Bestseller Shop off-shoulder bij de BijenkorfShop off-shoulder bij Miinto

Doe lekker makkelijk met ready-to-wear outfits

De derde trend, de ready to-wear outfits, heeft misschien wat uitleg nodig. Hiermee bedoelt Google alle rompers, jumpsuit en tweedelige jurken. Oftewel outfits die uit één stuk bestaan. Lekker makkelijk in de morgen en heel hip! Het wordt misschien wat koud voor een romper, maar de jumpsuits en tweedelige jurken kunnen prima op koude dagen. Combineer ze met een mooie sjaal of een warm vest en je hebt een heerlijke outfit voor deze herfst.

Redactie

Redactie

Top