Glitter en glam: dé jurktrend voor Oud en Nieuw

Glitter en glam: dé jurktrend voor Oud en Nieuw

Glitter en glam, we houden er stiekem allemaal van en tijdens welk feest kan je deze trend beter dragen dan met oud en nieuw?!

Het is bijna zover: het jaar 2018 komt langzaam om de hoek kijken. Dus, ook nu wil jij 2017 weer stijlvol afsluiten om het nieuwe jaar misschien wel nog mooier te beginnen!

Maar, hoe ga je dat aanpakken? En, hoe kun je een glitter en glam outfit het beste samenstellen? Die antwoorden? Die vind je hier!

Glitter en glam trends

Op het gebied van glitter en glam is de fluwelen stof echt de absolute najaarstrend. Deze heeft een rijkelijke uitstraling en is de 'must-have' voor 2017.

Het materiaal heeft dan ook een glimmend effect en geeft meteen dat beetje 'extra' voor Oud en Nieuw.

Ook de tailleriem, van satijnen exemplaren tot goudkleurig metaal, is een favoriet dit jaar en wordt dan ook met allerlei kledingstukken gecombineerd.

Tinten als goud, champagne, bordeauxrood en groengrijs zijn dan ook de 'glam' kleuren van dit jaar en helemaal top voor Oud en Nieuw!

Glitterjurk About YouGlitterjurk C&AMetallic jurkjes Boohoo
Shop glitterjurken bij Zalando  Shop glitterjurkjes bij C&A Shop metallic jurkjes bij Boohoo

Jurkje naar jouw figuur

Maar, welk jurkje kun jij nu het beste dragen? Om te beginnen is het belangrijk even je lichaam onder de loep te nemen.

Heb je een slank figuur? Dan zijn nauwsluitende modellen goed voor jou! Ben je iets voller? Zorg dan voor een jurkje met plooien op de 'juiste' plekken; hierin komt jouw figuur het beste naar voren.

Is je buste meer aan de kleine kant? Dan is een model met een ronde en hoger gesloten hals geschikt voor jouw boezem; hiermee lijkt het geheel optisch wat groter én het is ook nog eens erg stijlvol.

Heb je een vollere buste? Dan kun jij de lagere V-hals goed dragen. Maar, let er wel op dat de focus niet te veel 'daar' op ligt; je gezicht is toch nèt iets belangrijker.

Houd er daarnaast ook rekening mee dat je jurkje niet te kort wordt. Een beetje speels mag zeker, maar zodra het de lengte van een t-shirt heeft, kan het snel wat goedkoop of ordinair ogen.

Dus: je mag best uitpakken, maar 'keep it classy'.

Zelf combineren

Glitter en glam is natuurlijk al best 'wauw' van zichzelf. Dus, hoe zorg je nu zelf voor een stijlvolle outfit? Is je jurkje helemaal glimmend?

Probeer je schoenen, -het liefste pumps-, dan iets rustiger te houden. Deze mogen zeker wel een glans hebben, maar moeten ook weer niet 'te' glinsterend zijn; je wilt toch het liefst de meeste focus op je jurkje hebben.

Andersom, wanneer de stof niet glimmend is, kun je juist wat 'glitter en glam' toevoegen in de vorm van accessoires, zoals een satijnen haarband, chique en gouden armbanden of de trendy, metaalkleurige tailleriem.

Ook de pumps mogen een pakkende glanskleur hebben. Stijlvolle combinaties zijn dan ook grijsgroene fluwelen of bordeauxrode jurken en zilveren pumps, en eventueel een tailleriem, of juist gouden jurken met donkerrode of goudkleurige hakken.

Kortom, pak dit jaar lekker uit voor Oud en Nieuw door een jurkje met veel glamour te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de fluwelen stof en maak het af met mooie, glimmende accessoires.

Shop je outfit voor Oud en Nieuw dus vandaag nog online!

Redactie

Redactie

Top