Galajurken voor kerstdiner: lees hier de trends!

Galajurken voor kerstdiner: lees hier de trends!

Galajurken en december: de perfecte combinatie. December is natuurlijk de maand van feestelijke activiteiten: gala's, borrels, de officiële kerstdagen en afsluitend Oud & Nieuw. Waar de ene gelegenheid om iets meer 'rust' vraagt, kun je bij een gala je meest glamoureuze exemplaar uit de kast toveren.

Ook voor de kerstdagen zijn galajurken erg geschikt. Maar, hoe ga je dat aanpakken en wat zijn de trends voor deze tijd?

Wat zijn een galajurken?

Wat wordt er eigenlijk verstaan onder een galajurk? In tegenstelling tot de korte cocktail weet een galajurk tot aan de hak te lopen; feitelijk dus 'tot op de grond'. De bovenzijde kan hierbij wel variëren: zo kun je kiezen voor een strapless model, maar ook voor een exemplaar met lange mouwen gaan.

Het dragen van sieraden is eveneens toegestaan: sterker nog, het kan je outfit nét dat beetje extra geven, net als het het bezitten van -enkel- een bijpassende clutch. Sneakers of andere platte schoenen zijn 'uit den boze': alleen pumps mogen bij een gala-outfit gedragen worden, ook hier geldend voor de kerstoutfit. De hakhoogte mag je natuurlijk wel zelf bepalen.

Trend 1: Plooien

De geplooide jurk is een sterke trend dit jaar, vooral bij jurken met een wat meer luchtige, en zelfs wat doorzichtige stof. Zo heb je exemplaren die meer het uiterlijk van een Griekse jurk hebben: hierbij is de stof -wanneer je deze glad strijkt- meer 'egaal', maar valt deze op een natuurlijke wijze plooiend naar beneden.

Een ander type is het plissémodel, te herkennen aan de meer voorgevormde plooi. Deze jurk weet zich dan ook vloeiend en haast 'waterachtig' met je benen mee te bewegen aangezien het geheel luchtig om je heen valt.

Trend 2: Metallic

Een andere trend zijn de metallic kleuren, te herkennen aan hun metaalachtige tinten, waaronder zilver, goud en champagne. Deze tinten bezitten een glanzende stof en zijn echte eye-catchers; perfect dus voor glamoureuze galajurken tijdens de sprookjesachtige feestdagen. Metallic kan dan ook met andere trends gecombineerd worden, zoals de stoffen fluweel en satijn, maar ook met de bovengenoemde plooienjurk. Wil je echt opvallen dit jaar? Ga dan voor metallic!

Trend 3: Sjaalprints

Een ander opvallende trend is het gebruik van de sjaalprint. Prints die je normaliter op chique sjaaltjes vindt, zijn nu verwerkt als een totaal dessin op de jurk zelf. Accessoires zijn hierbij nauwelijks nodig, want deze jurk weet alle aandacht op zich te vestigen! De prints kunnen hierbij variëren van etnisch en luipaardachtig tot de meer chique, ruiterachtige look.

Galajurken voor kerstdiner

Het kerstdiner is een glamoureuze gelegenheid; iets waar een galajurk uitstekend bij weet te passen. Denk bijvoorbeeld aan een klassiek zwarte, geplooide jurk met een split aan de zijkant en hoog gesloten top of misschien juist een wat strakker jurkmodel in een metallic kleur.

Wees ook vooral niet bang om trends te combineren, zoals een plooienjurk in bijvoorbeeld een zilverachtige tint. Kerstmis staat voor feest en chique glamour, dus schroom niet je outfit hier op aan te passen.

Wees dit jaar dus net zo stralend als de gelegenheid zelf, want ook jij mag gezien worden!

Redactie

Redactie

Top