Flared jeans: klaar voor de 21e eeuw!

Flared jeans: klaar voor de 21e eeuw!

Heb jij hem ook al voorbij zien komen? De flared jeans met wijd uitlopende pijpen? Bereid je maar voor, want deze winter gaat de Skinny Jeans langzaam weer plaats maken voor de flared jeans. Waarschijnlijk denk je dan meteen aan die typische 70's-look, maar er is met de flared jeans veel meer mogelijk. Lees je hier alvast in:

Flared jeans: lang of kort

Zo'n typische jaren 70'-jeans heeft lange, wijd uitlopende pijpen, die reiken tot aan de grond. Soms zijn de pijpen zelfs zo lang dat je, om te voorkomen dat je struikelt, niets anders kunt dan ze te stylen met hoge hakken. Leuk, maar nog leuker is het dat de flared jeans in het huidige modebeeld ook best kort mogen zijn. De versie op 7/8ste lengte zie je bijvoorbeeld steeds meer. Daarnaast is er ook meer variatie in de hoogte van de taille. Lange tijd was de zogenaamde 'low waist' in, waarbij je altijd moest uitkijken voor het befaamde bouwvakkersdecolleté. De afgelopen periode raakt echter, ook bij skinny jeans, de 'high waist' weer in de mode.

Lange benen, strakke buik!

Welk type flared jeans je het best past, hangt af van een aantal zaken. Het belangrijkste is dat je goed let op je lichaamsbouw. Het fijne van de wijd uitlopende pijpen is dat ze je bovenbenen slanker laten lijken. De flared jeans met lengte tot de grond laat ook nog eens je benen langer lijken. Wil je optisch ultieme lengte creëren? Draag dan een versie met een 'high waist' en doe er hakken onder aan. Die hoge taille is ook ideaal wanneer je wat zwaarder bent op je buik en heupen. De broek maskeert dan namelijk eventuele vetrolletjes.

Mix & match met flared jeans

Omdat er zo'n grote verscheidenheid aan flared jeans is, is er ook veel meer mogelijk wanneer het gaat om het matchen met andere kledingstukken. Het leukste is dat, wanneer je het goed aanpakt, eigenlijk alles kan. Combineer bijvoorbeeld een jeans op kuitlengte of 7/8ste lengte met blokhakken en een oversized trui. Draag deze trui wel ín je broek, anders mis je vorm in je outfit. Overigens kun je een oversized trui of blouse wél prima over een flared jeans met lange pijpen dragen. Zorg dan dat de broek bij je bovenbenen echt goed aansluit en maak de outfit af met hakken: boho-chic!

Flared jeans: voor werk en thuis

Wanneer je flared jeans op de juiste manier combineert, kun je ze in principe altijd en overal dragen. Met een mooie blouse en een strak gesneden colbertje naar het werk en met sneakers en een oversized trui voor thuis. De echte 70's-look creëer je trouwens met behulp van een cropped top, lange jeans met een hoge taille. Maak de outfit af met hoge blokhakken. Maar het mag duidelijk zijn dat de flared jeans dat 70's imago inmiddels wel afgeschud heeft en echt past in de 21e eeuw: tijd om een nieuw decennium te veroveren!

Redactie

Redactie

Top