Festival looks: Dít zijn de trends en musthaves!

Festival looks: Dít zijn de trends en musthaves!

Stevie Nicks en Janis Joplin: vrijwel geen ander vrouwenmens weet zo goed het boegbeeld van de hedendaagse festival look te vormen als deze twee boho stijliconen.

Nog altijd weten zij de hedendaagse festivalganger te inspireren met hun toenmalige outfits.

Gedurfde prints, paisley patronen, luchtige blouses en fringes; zo kan dit rijtje nog wel even doorgaan. Maar, wat zijn nu eigenlijk de trends en musthaves voor de festivals van 2018?

Hippiecultuur

Te beginnen bij de ontstaanswijze. Hoewel natuurlijk niet ieder festival een 'Bohemian' thema heeft, is het concept 'festival' wel degelijk voortgekomen uit de hippieperiode en mede groot geworden dóór de hippies.

Fleurige outfits, messy-chique haarstijlen en vooral wijde kleding; je ziet het allemaal terugkomen bij de festival looks. Dus ja, festivals en hippies, ze zullen voor altijd verbonden blijven.

Dat veel outfits, zowel voor mannen als vrouwen, een Bohemian uitstraling hebben, is dus eigenlijk niet vreemd. Maar, welke kenmerken zijn nu typerend voor een hippielook?

Wat moet je dus zeker klaar hebben liggen?

Festival Trends

Qua stijl is er niet bijzonder veel veranderd in de loop der jaren als het om looks gaat. Maar, toch kent ook 2018 zijn eigen festivaltrends.

Denk bij de kleuren dan ook vooral aan wit(!), beige, donkerrood-paars, geel, violet, poederroze en denimblauw.

Vaak worden deze kleuren met elkaar gecombineerd in een print, zoals de bekende 'floral', of juist meer etnische dessins.

Ook zie je het gebruik van kant heel regelmatig terugkomen bij diverse looks, veelal geïnspireerd op het modebeeld van Ibiza: het hedendaagse Mekka van de hippiecultuur.

Maar, ook gehaakte items of tops van suède weten hun sporen stijlvol achter te laten.

Festival Musthaves

Met strakke bodycon jurken of chique pullovers hoef je bij een festival niet aan te kloppen. Nee, hier draag je toch echt meer een casual outfit.

Losse stoffen, luchtige materialen en veelal aardse tinten: het zijn de ultieme grondbeginselen.

Draag je graag een jurkje? Kies dan voor een luchtig model, mag wél strak bij de taille zitten, in kleuren als wit, zand of juist met een bloemenprint.

Het is dan ook zeker een pré als het jurkje over kanten details beschikt, een suède of linnen stof heeft en typische bohemian details bezit, zoals fringes.

Ook kun je kiezen voor een losse top op een denim short, samengebracht met veel sieraden.

Combineer je outfit ook zeker met witte sneakers, zoals de altijd populaire, witte All Stars.

Of kies voor zachte tinten zoals de poederroze exemplaren van Puma of juist de boho prints van Vans!

Let wel op: een festival terrein kan modderig zijn, dus heb je de lichte sneakers net nieuw doe dan een oud paar va vorig jaar aan.

Is het echt warm, dan kun je kiezen voor stijlvolle slippertje en sandaaltjes.

Accessoires

Accessoires maken je outfit helemaal compleet, dus gebruik deze ook! Wees niet bang om te experimenten.

Grote muntenkettingen, 'stoffen' armbanden met hangertjes, een sjaaltje in je haar of juist een cognackleurige tailleriem; ze passen volledig bij de ultieme boho look.

Kortom, laat je innerlijke Janis Joplin haar werk doen en kies voor luchtige materialen, aardse tinten en gedurfde prints.

Zo weet je zéker dat je gereed bent voor een nieuw festivalseizoen...

 

Redactie

Redactie

Top