Apps van de week: Makeup Genius en Men’s Hairstyles

Apps van de week: Makeup Genius en Men’s Hairstyles

Bijna alles gaat tegenwoordig via je smartphone, en fashion is hier geen uitzondering op. Wekelijks komen er weer nieuwe apps uit voor je smartphone, die jou helpen bij het vinden van de ideale look of je nieuwe outfit. Dresscode test ze voor je uit en laat je meteen weten of ze een plekje in je smartphone verdienen. Deze week: de 'Makeup Genius' en de 'Mens Hairstyles' app.

Makeup Genius

Loreal-Paris-Makeup-Genius-Brand-Page-Marquee

Ben je toe aan een nieuwe look, of vind je het gewoon leuk om met make-up te experimenteren? Met de gratis Makeup Genius app kun je volledig los gaan met alle beschikbare make-up uit het L'Oreal assortiment, zonder dat het je meteen handen vol geld kost.

De app gebruikt je front camera om je hoofd goed in beeld te krijgen en de make-up in augmented reality op je gezicht toe te passen. Selecteer een oogschaduw, mascara, rouge of lipstick en je ziet het resultaat onmiddellijk terug op je smartphone. De make-up beweegt overigens ook mee wanneer je je hoofd roteert of van gezichtsuitdrukking verandert.

Heb je eenmaal de look gevonden die helemaal bij je past, dan kun je de make-up ook meteen aanschaffen. Je kunt de app voor zowel iOS als voor Android downloaden.

Men's hairstyles

screen480x480Een nieuw kapsel kiezen kan een ingewikkeld proces zijn. Mocht je nieuwe coupe je uiteindelijk helemaal niet staan, dan zul je helaas moeten wachten totdat je haar weer voldoende is uitgegroeid. Of misschien wil je juist langer haar en een hipster knotje, maar weet je niet zeker of het in de praktijk wel goed uitpakt?

Gelukkig is daar de 'Mens's hairstyles' app, waarmee je elk denkbaar kapsel op je hoofd kunt plakken. Of je nu gaat voor een strakke rockabilly coupe, een hanenkam of een volle bos haar, de app heeft een oneindig aantal mogelijkheden waarmee je je nieuwe look volledig kunt finetunen.

Wil je je nieuwe look combineren met een stoere volle baard of een stijlvolle krulsnor? Geen probleem; 'Men's hairstyles' heeft ook een collectie voor je gezichtsbegroeiing. De app is te downloaden voor iOS. Heb je een Android telefoon en zoek je iets soortgelijks? Probeer dan eens de Hair Style Changer app.

Dresscode

Dresscode

Top