Chic pak nodig? Volg deze stappen voor de juiste keuze!

Chic pak nodig? Volg deze stappen voor de juiste keuze!

Je hebt binnenkort een sollicitatie, een bruiloft of een gala rond de kerstperiode: hiervoor heb je een chic pak nodig. Waar de mannen van de Italiaanse Pitti Uomo de meest verfijnde exemplaren bezitten, is helaas niet voor iedereen een stukje design weggelegd.

Gelukkig hoef je stijl niet te kopen, want dat kun je ook met lagere prijzen bereiken. Maar, waar moet je precies op letten bij het kopen van een chic pak?

Kies de juiste kleur

Het eerste dat je ziet, is natuurlijk de kleur. Afhankelijk van de gelegenheid is deze erg belangrijk. Is het meer werkgerelateerd? Zorg dan voor een professionele uitstraling en kies voor zakelijke tinten als antraciet, kobalt of donkerblauw.

Is het creatiever of meer vrijblijvend? Dan mag je wat ruimer denken, zoals groen of pastelblauw, al moet het ook hier niet te bont worden. Blijf dus het liefst weg van felle tinten.

Feestelijke gelegenheden vragen daarentegen juist om klassiek zwart óf juist een pak met een beetje meer 'glamour'; bordeauxrood zal ook zeker een goede keuze zijn.

Juiste materiaal voor een chic pak

Waar een wollen stof vaak voor meer warmte zorgt, is het juist linnen of een mix van zijde die zorgt voor een luchtig gevoel. Polyester weet bijvoorbeeld voor een zekere glans te zorgen, maar is een minder ademende stof, dus kan broeierig zijn.

Fluweel is bij uitstek geschikt voor feestelijke momenten in de winter.

Kijk dus altijd eerst goed naar de gelegenheid en stem de stof daarop af.

Egaal of juist een print?

Egale pakken zijn 'officieel' het meest veilig: het oogt verfijnd én het leidt ook niet af. Wil je het toch wat anders aanpakken? Dan kun je kiezen voor een print, al moet je wel goed opletten wélke je kiest. Barokke, etnische of andere drukke dessins zullen niet door iedereen gewaardeerd worden; die worden je dus afgeraden.

Prints die het wél goed doen, zijn bijvoorbeeld het stijlvolle krijtstreepje of het Engelse ruitje. Hoe theatraler het geheel, hoe minder het als een chic pak zal ogen.

De juiste maat

Eigenlijk is niets zo belangrijk als de maat. Zit het namelijk te ruim of juist te strak? Dan is dit direct zichtbaar en doet het afbreuk aan je voorkomen, want flatteus staat het namelijk niet.

Neem dus allereerst je lichaamsbouw onder de loep. Ben je bijvoorbeeld smal gebouwd? Dan is voor jou de slim fit een goede optie. Heb je erg brede schouders? Dan is hiervoor speciaal de 'muscle fit' ontwikkeld. Of, zit je er tussenin? Dan geldt hiervoor veelal de regular of straight fit.

Kijk dus nauwkeurig naar je lichaamsbouw, want een pak met 'luchtgaten' of het gevoel dat je een ingepakte rollade bent, dát wil je natuurlijk niet...

Accessoires bij een chic pak

Als laatste rond je de perfecte outfit af met bijpassende accessoires, zoals de dunne- stropdas of een gekleurd pochet en stijlvolle veterschoenen. Vergeet daarbij niet de juiste sokken.

Sieraden kan je beter achterwege laten. Een horloge mag, mits je naar een bruiloft gaat of een ander chic feest gaat. In de details mag je best investeren, want die kunnen een outfit nóg meer naar boven halen.

Ga je een chic pak kopen? Grijp dan niet 'zomaar' iets uit het rek. Het hoeft misschien geen 800 euro te kosten, maar een beetje aandacht en het juiste advies kan een wereld van verschil maken...

Redactie

Redactie

Top