Dresscode Wimbledon

Dresscode Wimbledon

Het is één van de meest chique gelegenheden op sportgebied: het Engelse Wimbledon, of te wel hét tennistoernooi van Groot-Brittannië waar je enkel de grootste namen uit de tenniswereld zult tegenkomen.

En alles wat een bepaalde klasse uitstraalt, vraagt natuurlijk om een dresscode. Want ook bij Wimbledon worden bepaalde kledingstukken niet gewaardeerd...

Wat is Wimbledon?

Oké, om even je geheugen op te frissen of misschien je bij te praten: Wimbledon is, samen met de Australian Open, U.S. Open en Roland Garros, één van de vier grote tennistoernooien, ook wel verzameld onder de naam Grand Slam.

Wimbledon, opgericht in 1877, vormt hierbij het oudste exemplaar waarbij er nog traditioneel op gras gespeeld wordt. Bekende spelers, haast veteranen te noemen, zijn dan ook namen als Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic en Serena en Venus Williams.

Met deze toernooien kunnen de deelnemers grote bedragen aan prijzengeld verdienen. Dat er eveneens een dresscode geldt, is dus vast geen verrassing...

Dresscode spelers

Wanneer je naar Wimbledon kijkt, zal het je opvallen dat iedere speler in het wit gekleed gaat; dit is dan ook verplicht.

Met deze kleur laten de spelers zien dat dit toernooi enkel om 'excellente prestaties' gaat; op deze manier is ook iedereen gelijk en kan er geen onderscheid bestaan.

En, zélfs het ondergoed moet spierwit zijn...

Dresscode publiek

De kans dat je in het publiek zit, is waarschijnlijk groter dan dat je zelf op het veld staat. Maar, wat is hier eigenlijk de dresscode en waarmee kom je goed voor de dag?

Allereerst is er geen 'officiële outfit' voor publiek, al zijn er wel degelijk kledingstukken die 'not done' en zelfs verboden zijn; denk hierbij aan 'kapotte' spijkerbroeken, sportvesten, sportshorts en vieze sneakers.

Alles wat 'te casual' is, wordt niet gewaardeerd. Maar, wat zijn dan wel geschikte opties?

Outfit mannen

Bij de mannen bestaat de outfit uit een verfijnd geheel, ook wel het bekende 'suit and tie'. Denk hierbij aan een blazer in combinatie met een bijpassende broek of juist een contrasterende kleur chino, zoals een egaal, lichtblauw pak of juist een donkerblauw jasje met een zandkleurige broek.

Ook polo's worden gedragen, vaak in combinatie met een beige, 'Côte d'Azur'-achtig hoedje.

Belangrijk voor de mannen is om de outfit stijlvol en gedistingeerd te houden, al heb je qua kleurkeuze wel degelijk de vrije hand. Maar, maak het niet 'te bont'.

Outfit vrouwen

Veel vrouwen grijpen Wimbledon aan om zo hun mooiste outfits uit de kast te trekken. Vaak zijn het chique zomerjurkjes, zoals luchtig wit, een gestreept exemplaar of juist een zachte pasteltint.

De outfit heeft een frisse uitstraling en wordt voornamelijk gecombineerd met accessoires als sjaaltjes en zonnebrillen. Qua schoenen zie je veelal pumps, sandaletten en sleehakken.

Ook als vrouw mag je best een 'wauw'-uitstraling hebben, zolang je wel de klasse weet te bewaren; het moet niet 'te sexy' ogen. Als de zon op de tribunes staat kan het er goed warm zijn. Een mooie hoed kan dan fijn zijn. Kies voor een bescheiden maat, je achter buren willen ook nog wat zien.

Redactie

Redactie

Top