Dresscode in de sportschool

Dresscode in de sportschool

Mensen moeten vaak een drempel over voordat ze de sportschool binnenstappen. Gelukkig heeft sporten ook veel leuke kanten. Zo krijg je er niet alleen een gezonder en sportiever lichaam voor terug, het is ook een goede reden om een nieuwe sportoutfit en sportschoenen aan te schaffen! Dit laatste kan nog weleens lastig zijn. Is er een dresscode of kledingvoorschrift in jouw gym? Wij vertellen daar vandaag meer over.

Fashion in de sportschool

Zo, de stap is gezet. Je staat ingeschreven bij een sportschool, maar nu heb je nog de juiste outfit nodig. Voor zowel de man als vrouw is er een uitgebreid aanbod aan sportkleding in de winkels te vinden. Tegenwoordig wordt sportkleding niet meer alleen tijdens het sporten gedragen, ook wanneer je in de stad rondloopt, zie je overal sportbroeken en –schoenen voorbijkomen. Het is sociaal geaccepteerd, denk bijvoorbeeld aan de 'Nike Roshe Run' hardloopschoen die je overal op straat ziet. Het zijn niet langer meer de vertrapte gympen en hoogwater broeken die worden gedragen tijdens het sporten. Er wordt wat langer over de outfits nagedacht.

Voor de vrouw

Wat je bij de vrouw veel ziet, zijn de sportleggings. Dit in combinatie met een wat wijdere top. Voel jij je nog niet helemaal op je gemak in een legging? Dan is een iets wijdere broek een goed alternatief. Vrouwen hebben al snel de neiging zich te verstoppen in te grote kleding. Erg zonde, want dat doet een lichaam alleen maar groter lijken. Zowel make-up als geen make-up wordt in de sportschool geaccepteerd. Denk er echter wel aan dat make-up en zweet niet goed samengaan. Voor een mooie huid is het daarom verstandig make-up te kiezen die niet te zwaar dekt. Waterproof mascara is ook geen overbodige luxe!

dames-running-gear-asosdames-fitness-gear-asos
Shop 'Running' gear bij AsosShop 'Fitness' gear bij Asos

Voor de man

Ook voor de man zijn er tegenwoordig mooie sportcollecties. Kijk maar eens naar sportwedstrijden op tv, het belang van mooie sportkleding lijkt steeds groter te worden. Mannen kunnen – net als vrouwen – zowel lange, als korte sportbroeken dragen. De wijdte maakt niet uit, zolang je je er goed in kunt bewegen en ze niet afzakken bij zware inspanning. Met een ontbloot bovenlichaam sporten is in de meeste sportscholen niet sociaal geaccepteerd. Bewaar de blote basten maar voor het strand, of thuis! Tijdens het sporten wordt er al genoeg gezweet. Het is niet de bedoeling dat alle apparaten steeds in direct contact komen met het menselijk lichaam.

heren-sportkleding-gym-gear-asosheren-running-gear-asos
Shop 'Gym' gear bij AsosShop 'Running' gear bij Asos

Sport fashion en hygiëne

Dat brengt ons meteen op het laatste punt: hygiëne. Zorg er altijd voor dat je één of twee schone handdoekjes mee hebt. Hier kun je je zweet aan afvegen en op zitten tijdens de oefeningen. Per sportschool verschillen de regels wat betreft het schoonhouden van apparaten, maar meestal staan deze goed aangegeven. Verder is het van belang dat je de sportkleding na het sporten wast. Sportkleding hoeft niet per se duur te zijn, maar een wat betere kwaliteit is wel fijn, zodat het niet uit elkaar valt na een paar wasbeurten!

Benieuwd naar meer sportschool tips? Kijk dan ook even op onze Sport pagina.

Redactie

Redactie

Top