De populairste bruiloft dresscodes

De populairste bruiloft dresscodes

Een bruiloft is een dag die in het teken staat van romantiek, liefde, dansen, lekker eten, maar misschien nog wel het belangrijkst: een mooie outfit. Niet alleen de bruid en bruidegom zien er deze dag op hun best uit, ook de gasten horen hun best te doen om zich zo mooi mogelijk te kleden. Bij de meeste bruiloften is er een dresscode van toepassing, al komt het steeds vaker voor dat gasten zelf hun outfit mogen bepalen.

Dresscode.nl heeft onderzoek gedaan naar de meest voorkomende dresscode op bruiloften van 2017. Daarnaast zijn er dit jaar nog veel meer leuke trends op het gebied van trouwen. Sta je op het punt een bruiloft te plannen? Of heb jij deze zomer ook veel bruiloften? Bekijk hier de dresscodes en trends die je ongetwijfeld zult tegenkomen.

dresscode bruiloftenTrends op dresscode

Summer Chic

Bruiloften worden over het algemeen in de zomer gevierd. We noemen dit ook wel het bruiloftseizoen. Iedereen wil natuurlijk zoveel mogelijk kans op mooi weer op zijn of haar bruiloft. Dit is dan ook de reden dat de dresscode Summer Chic zo populair is. Deze zomerse dresscode is zowel chique als feestelijk en past daardoor perfect bij een bruiloft.

Met deze dresscode ben je vrij in de keuze van je outfit. Wel is het belangrijk dat de dresscode een chique tintje en een zomerse uitstraling heeft. Denk hierbij aan felle kleuren, zomerse prints of juist pasteltinten. Voor de heren is een mooi pak in lichte kleuren een geschikte outfit. Denk hierbij aan grijs, lichtblauw of beige. Een wit of juist een fel overhemd met een zomers printje maken deze look af. Vrouwen kunnen voor een cocktailjurkje of een maxi-jurk kiezen. Het is niet gebruikelijk om in een broek te arriveren tenzij deze heel zomers is.

Casual Chic

Een dresscode die na Summer Chic het meest wordt gevraagd in Nederland is Casual Chic. Deze dresscode is wat minder uitgesproken dan Summer Chic, maar zeker geschikt voor een bruiloft. De dresscode komt oorspronkelijk van de dresscode Casual, maar dan met een chique touch. Bij deze dresscode laat je de gasten vrij in hun kledingkeuze als ze zich maar wel netjes kleden. Deze dresscode is wat minders stijf, waardoor je een ongedwongen sfeer creëert.

Voor vrouwen kan dit een jurkje zijn, een pantalon of een nette broek met een mooie blouse. Mannen hoeven geen compleet pak te dragen. Alleen een blouse (en eventueel een colbert) in combinatie met een nette pantalon is voldoende. Hoewel een bruiloft een feestelijke aangelegenheid is, wordt Casual Chic niet altijd met feestelijk geassocieerd. Is het de bedoeling dat gasten zich toch enigszins feestelijk kleden, dan kun je de dresscode als volgt te noteren: ''Casual Chic, met een feestelijk randje''.

De trends van 2017 verschillen duidelijk met die van 2016. In 2016 was Tenue de Ville de populairste dresscode bij bruiloften. In 2017 staat deze op de derde plek. Tenue de Ville is een klassieke dresscode die afstamt van nette stadskleding en staat bekend om de pastelkleuren. Donkere kleuren zoals zwart zie je minder vaak terug op bruiloften. Daarom is Tenue de Ville een perfecte dresscode voor in de zomer.

Trends op stijl en aankledingdresscode bruilofen

Groen

2017 staat in het teken van de kleur groen. Met name in interieuren en op modegebied is de kleur sterk in populariteit toegenomen. Dit jaar wordt groen ook steeds vaker als themakleur gekozen voor een bruiloft. De kleur komt dan in haast alle elementen van de bruiloft terug, zoals de trouwkaart, het decor van de trouwlocatie en de dresscode.

Industrieel

Industrieel is hip. Waar de afgelopen jaren bruiloften gevierd werden met rozen, kaarsjes en een klassiek kasteeltje als locatie is het in 2017 helemaal trendy om in een stoere loods met robuuste houten en stalen meubels en accessoires te trouwen. Het geeft je bruiloft een heel ander karakter en levert bovendien originele foto's op. Bij dit thema is de kleur groen ook gemakkelijk te verwerken door grote kamerplanten of cactussen neer te zetten. Bij een industriële setting kun je er ook voor kiezen om vuurkorven neer te zetten. Dit zorgt niet alleen voor een stoere uitstraling, maar ook voor gezelligheid.

Boho wedding & Festival style

Waar in 2016 Vintage een trend was, zijn dit jaar de boho en festival thema's populair. Denk bij deze thema's aan veldboeketten, foodtrucks, felle kleuren, bloemenslingers en lantaarntjes. Naast het decor van de trouwlocatie is de outfit van je gasten ook van essentieel belang. Kies daarom bij dit thema voor de dresscode Bohochic. Deze dresscode is een mix van bohemian en hippie, maar dan met een chique randje. Denk hierbij aan drukke printjes, dunne stoffen en opvallende accessoires.

Om je bruiloft een boho sfeer te geven, kun je een weddingplanner inhuren, maar deze stijl is ook goed zelf te creëren. Juist de persoonlijke DIY decoraties, tafelversieringen en uitnodigingen geven je bruiloft die Boho- en festivalsfeer. Weten hoe je jouw locatie helemaal festival maakt? Lees hier enkele tips;

  1. Denk niet aan de klassieke roos, maar juist aan de kleurrijke veldbloemen. Zowel als bruidsboeket, tafelbloemstukken en voor verdere decoratie.
  2. Verf allerlei blikken in verschillende kleuren en gebruik deze als kandelaar. Wanneer je deze over je gehele locatie verspreid krijg je een romantisch en kleurrijk effect. Daarnaast zijn ze gemakkelijk zelf te maken.
  3. Lampionnetjes. Kleine gekleurde lampionnetjes zijn tegenwoordig overal te koop en fleuren je locatie al snel op.
  4. Foodtrucs en een barbecue. Foodtrucs geven niet alleen een leuke sfeer, het eten is vaak ook nog lekker en toegankelijk voor iedereen. Daarnaast kun je enkele grote barbecues plaatsen waar de gasten langs kunnen lopen.
  5. Maak voor je gasten een leuk festivalbandje in felle kleuren. Zo heeft iedereen een aandenken.
  6. Slingers. Naast het ophangen van lampionnetjes, kun je de locatie ook versieren met slingers. Online zijn er genoeg slingers te vinden die speciaal voor een bruiloft zijn ontworpen.
  7. Houten kistjes zijn leuk om op elkaar te stapelen en decoratie in te zetten, maar ook leuk om bijvoorbeeld te gebruiken als box voor persoonlijke boodschappen.

dresscode bruiloften

Trends op trouwkaart

Naast trends rond de aankleding, stijl of thema's ontstaan er ook nieuwe trends bij trouwkaarten. De trouwkaart is naast de uitnodiging hèt visitekaartje van je bruiloft. Tegenwoordig is het bijna de standaard om een waar kunstwerk van je uitnodiging te maken.

Langwerpige kaarten: Deze vorm is origineel en handig aangezien je hem als foldertje kunt opvouwen, waardoor je meerdere zijdes creëert. Op deze manier kun je er naast naam, datum en locatie nog veel meer informatie erop kwijt.

Groen: Ook bij trouwkaarten wordt de kleur groen steeds vaker gebruikt.

DIY toevoegen aan je kaart: Een bruiloft is een persoonlijke bijeenkomst. Door zelfgemaakte elementen toe te voegen aan de kaart maak jij deze persoonlijk en origineel.

Amber

Amber

Als 'Fashionista' met een liefde voor dresscodes en klassieke kledingvoorschriften informeer ik je hier over de perfecte outfit voor elke gelegenheid en vertel ik over de laatste seizoenstrends. Voor tips of vragen kan je me mailen!
Top