De ultieme outfit voor de nieuwjaarsborrel

De ultieme outfit voor de nieuwjaarsborrel

Terwijl de extravagante kerstjurken weer gewassen in de kledingkast hangen, staat dit verse jaar weer in het teken van nieuwe kansen en momenten.

En één van die momenten, dat is de welbekende nieuwjaarsborrel. Nee, in dit geval niet met vrienden of familieleden, maar juist met collega's en andere zakelijke kennissen.

Ook op deze gelegenheid wil je stijlvol verschijnen, maar 'die ene galajurk'? Dat is net weer te veel van het goede. Dus, hoe maak je nu een goede en professionele indruk?

Welke outfit staat niet alleen chic, maar kun je ook nog eens in korte tijd samenstellen?

Jurkje nieuwjaarsborrel OttoPantalon Josh Vblouse we nieuwjaarsborrel
Shop mooie jurkjes bij OttoShop mooie pantalons bij JOSH VShop mooie blouses bij WE Fashion

De jurk en rok

Het eerste item is 'de jurk'. Aangezien dit slechts één kledingstuk is, heb je deze outfit natuurlijk snel aangetrokken. Maar, wat voor type jurk neem je?

Allereerst moet de jurk chic en verfijnd zijn: zo moet het item een elegante lengte hebben, zoals net boven, op  of net onder de knie en moet ook de decolleté zeker niet de aandacht opvragen.

Liever kies je voor een wat meer hooggesloten halslijn. Als het nog wat frisjes is, kun je de jurk eventueel nog combineren met een vestje of jasje; dit staat namelijk altijd verzorgd.

Maar, je kunt natuurlijk ook kiezen voor een elegante kokerrok met een chique blouse als een variant op de jurk.

Ook de top moet niet te open zijn en de rok zeker niet te kort. Wanneer je de outfit afrondt, is het eigenlijk het mooist om het geheel te voltooien met een klassieke pump.

Maar, ook een elegante enkellaars kan erg stijlvol staan.

Broek-top combinatie

Het kan zijn dat je liever een broek draagt in plaats van een jurk.

In dit geval kun je het beste kiezen voor een pantalon of skinny broek met een donkere tint, zoals zwart, bordeauxrood of donkerblauw; dit staat erg chic en het geeft een professionele uitstraling.

Als bovenkant kun je kiezen voor een elegante blouse of tikkeltje loszittende top. Maak de outfit af met eenvoudige, maar chique sieraden.

En, kies voor een klassieke pump of bijvoorbeeld een cognackleurige laars; dit geeft net dat extra beetje uitstraling. 

Kies voor een comfortabele schoen, meestal is een nieuwjaarsborrel een staande receptie.

'Overdrijf niet'

De belangrijkste regel voor dit type outfit is eigenlijk het 'nergens in overdrijven'.

Niet te uitdagend, zoals te korte jurken, geen extreem hoge hakken, maar ook geen grootse uitdragerij van theatrale, flamboyante sieraden; dit maakt het allemaal 'te veel van het goede' of kan het geheel wat goedkoop laten ogen.

Maak het ook zeker niet te 'casual'. Kledingstukken met een sportief uiterlijk of een te hoog casual gehalte stralen niet bepaald uit dat je voor een 'zakelijke' nieuwjaarsborrel bent gekomen.

Ook moet je wat uitkijken met bepaalde designs: streepjes zijn over het algemeen veilig, maar erg drukke of eerder provocerende prints zullen je professionaliteit naar beneden halen.

Je outfit mag zeker uitstraling hebben, maar probeer je niet te uitbundig te kleden. Kortom, neem een outfit met een 'wauw'-uitstraling, maar houdt het wel bescheiden.

Kom maar op met die nieuwjaarsborrel! 

Redactie

Redactie

Top