Teddy Coat: de warmste trend

Teddy Coat: de warmste trend

Wanneer het buiten kouder wordt, mogen de herfst- en winterjassen weer uit de kasten worden gehaald. Zeg nou zelf, wat is er fijner dan een jas waarin het aanvoelt alsof je de hele tijd geknuffeld wordt? 

De teddy coat was vorig jaar al een hit en hij is dit jaar alleen maar populairder geworden. De jas is niet alleen heel fijn om te dragen, maar ziet er ook nog eens erg stijlvol uit.

Eigenlijk kan je de mist niet ingaan met het dragen van een teddy coat. Het is een eye catcher, waardoor alle aandacht meteen naar de jas uitgaat.

Een plezier om te dragen

In de herfst en winter kan het lastiger zijn om de deur uit te gaan. Het regent vaker, het is koud, er staat wind - kortom: guur weer is niet uitnodigend.

Gelukkig bestaan er jassen waarin je fijn het koude weer kunt trotseren. Bij het vooruitzicht dat je een knusse jas kan dragen waarin je het niet koud krijgt,maar er wel leuk uitziet, is het al een stuk minder erg om de voordeur achter je dicht te trekken en naar buiten te gaan.

Stylen van een teddy coat

Het fijne aan een teddy coat, is dat hij heel makkelijk te stylen is. Zelfs met een simpele jeans en laarzen zie je er modieus uit.

De teddy coats zijn meestal oversized, waardoor ze het merendeel van de outfit bepalen.

De jassen voegen daarnaast ook textuur toe. Je ziet eruit als een grote knuffelbeer, maar het heeft daarnaast ook een luxe uitstraling.Combineer de teddy coat met een stoere jeans, zakelijk jurkje, of simpele zwarte broek - alles is goed.

Het uitzoeken van een goede winterjas

Er zijn verschillende soorten teddy coats. Bij het kopen van een winterjas is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er nog een trui onder moet passen.

Winterjassen worden vaak onder warmere weersomstandigheden aangeschaft. Het is zonde om er in de koude winterperiode pas achter te komen dat een winterjas te strak zit met winterkleding eronder.

Houd dus rekening met voldoende ruimte onder de jas en kies een jas waarvan de mouwen lang genoeg zijn. Wat een mooie lengte voor een jas is, verschilt per persoon. Kleine vrouwen kunnen beter voor niet al te lange teddy coats kiezen.

Het is niet de bedoeling dat de jas jou gaat dragen. Qua kleur kun je alle kanten opgaan. Niks is te gek!

Verschil teddy coat en furry coat

Een teddy coat is niet hetzelfde als een furry coat. De teddy coat is gemaakt van teddyberen stof en heeft wat weg van een schapenvacht, terwijl de furry coat gemaakt is van nepbont en vaak langere haren heeft.

Beide jassen hebben een speelse uitstraling en zijn zeer comfortabel.            

Redactie

Redactie

Top