De smoking: 10 x anders dan anders!

De smoking: 10 x anders dan anders!

Het is smoking time! December is de tijd van het jaar dat de uitnodigingen voor feesten en diners op de mat vallen met als dresscode Black Tie.  Aan die dresscode zitten een aantal etiketten vast. Zo draag je een wit smoking overhemd met een zwart strikje onder je pak. Ook het thuislaten van je horloge en het dragen van lakschoenen behoren tot deze 'kledingregels'.

Naast premières en gala's is de smoking ook een veel gedragen pak tijdens de feestdagen. Het staat natuurlijk super feestelijk en chic. Alleen laten we eerlijk zijn, dat witte overhemd, zwarte jasje en die zwarte strik is ook wel een tikkie saai. Dat kan best anders! Dresscode zocht de 10 tofste alternatieven uit en zette ze hier voor je op een rij.

Smoking met 'a touch of gold'

Een kleur die perfect bij de feestdagen past is goud. Natuurlijk de versiering in de kerstboom en tegenwoordig zelfs het bestek op tafel. Maar, ook in je kleding mag je deze metallic kleur dit seizoen terug laten komen. Metallic is dé trend van deze winter en het is ook nog eens super feestelijk!

Smoking met print

Kan het jou niet gek genoeg en weet je dat het op het feest waar je naar toe gaat ook gewaardeerd wordt, durf dan te kiezen voor een print. Hiermee ga je zeker opvallen!


Glitter smoking

Wat past er nou beter bij de feestdagen dan glitters en pailletten?! En als je denkt dat dat alleen voor de dames kleding geldt heb je het mis! Er zijn genoeg feestjes waar een gaaf glitterpak zeker gewaardeerd wordt. Je shopt ze hier!

Klassiek maar toch anders

Is een print of glitter je toch net wat 'to much', kies dan voor een klassiek pak die net iets anders is dan de standaard smoking. Je kan dat doen door bijvoorbeeld te kiezen voor een wit jasje. Hiermee zal je zeker opvallen tussen al het zwart. Wil je juist liever niet opvallen, maar wel iets anders kies dan voor een mooi fluweel jasje in een donkere tint als bordeauxrood, mosgroen of donkerblauw.

Redactie

Redactie

Top