De onesie: Hét perfecte Sintcadeau!

De onesie: Hét perfecte Sintcadeau!

Yes, Sinterklaas! De tijd van pepernoten, taaitaai-poppetjes én cadeautjes. Hoewel Sinterklaas voor volwassenen misschien iets minder serieus is dan voor de kleintjes, blijft het toch een perfecte gelegenheid om de ander eens van een leuk wintercadeau te voorzien.

Maar, wat ga je eigenlijk geven? Daar is maar één goed antwoord op te vinden: de onesie!

De onesie

De onesie is een casual jumpsuit voor volwassen met een 'overdreven', ruime pasvorm, gemaakt van zachte stoffen als gebreid katoen, fleece of chenille. Het is dan ook bedoeld om heerlijk in te relaxen of er zelfs in te slapen, voornamelijk tijdens de koudere herfst- en winterdagen.

Hoewel het misschien geen high-fashion genoemd mag worden, ergens ook logisch, is het wel super comfortabel. Tsja, hoe fijn is het stiekem wel niet om dít cadeau te krijgen..?

Een oude bekende

Het zal waarschijnlijk niet de eerste keer zijn dat je een onesie aantrekt. Of, voor de ander aan wie je dit zult geven. Van origine is de onesie namelijk ontwikkeld voor baby's: hierdoor blijven ze lekker warm, maar kunnen ze ook fijn slapen. En, zeg nu zelf: hoe heerlijk was die tijd wel niet?

De hedendaagse onesie voor volwassenen is niet zozeer een 'sentimenteel' product, maar meer om jezelf van het ultieme comfort te voorzien. Kun je toch nog éven dat babygevoel terugkrijgen...

Van tijgers tot vleermuizen

Oké, toegegeven: het voorkomen van de onesie is niet erg charmant. Je verleidelijke gehalte zal niet omhoog gehaald worden, dus ergens is het toch een kledingstuk 'met een knipoog'. Dat je de onesie niet te 'serieus' moet zien, dat bewijzen de vele kleuren, designs en prints wel!

Zo kun je jezelf binnen enkele seconden omtoveren tot een panda, haai of een vleermuis, maar ook kiezen uit dessins als zebra- of tijgerstreepjes of zelfs je favoriete kindertelevisieheld, zoals Shaun het Schaap. En stel, je vindt het lievelingsdier van je beste vriend of vriendin, dan kun je die toch niet zomaar aan je voorbij laten gaan...

Heerlijk warm

Een klein nadeel van comfort is dat het vaak gelijk staat aan niet-sexy of dat het niet erg flatteus is. Hetzelfde geldt voor het woord fleece. Als er één stof vaak aan oubolligheid of 'nee, dit kan echt niet...' gekoppeld wordt, dan is het wel dit materiaal. Maar hé, als je er toch al bijloopt als een dinosaurus of olifant, waarom dan geen fleece?

Gelukkig maar dat het bij de onesie helemaal niets uitmaakt, want hier zijn comfortabele en warmte-vasthoudende stoffen maar wat welkom! Vooral tijdens een filmavondje met je beste vriend of vriendin of gewoon wanneer je in je eentje pizza etend aan het Netflixen bent, kun je het jezelf niet comfortabel genoeg maken...

Perfect Sintcadeau!

De onesie is dus hét perfecte Sintcadeau wanneer je de ander een passend en winters presentje wilt geven zonder dat het een al te serieuze lading heeft. Grappig, warm én comfortabel: beter kan iemand de winter haast niet beginnen, toch? Nu maar hopen dat er ook voor jou een mooi verpakt bij de haard ligt...

Redactie

Redactie

Top