De modetrends van 2015

De modetrends van 2015

Het is inmiddels 2015 en dat betekent dat vele designers en modehuizen alvast een voorproefje geven op hun nieuwste collecties. Welke trends zullen we dit jaar voorbij zien komen en welke zullen uit het modebeeld verdwijnen? Dresscode nam alvast een kijkje in de vooruitzichten. Lees hieronder welke items, patronen en kleuren je dit jaar in je favoriete winkels terug zult vinden.

Geel

Niet iedereen is een groot fan van de kleur geel. Onterecht, want er zijn zoveel verschillende geeltinten en tonen beschikbaar dat er altijd wel één bij jouw stijl past. Een fel geel jurkje past bijvoorbeeld perfect bij iemand met een uitgesproken persoonlijkheid. Wil je een meer 'classy' look? Ga dan voor een donkerdere toon of een ivoren kleur. Geel kan altijd, zolang je het niet overdrijft en goed combineert met de juiste schoenen en accessoires.

Gingham

Waarschijnlijk heb je ergens al een picknickdeken of tafellaken liggen met deze klassieke print. Deze zomer zul je dit patroon hoogstwaarschijnlijk ook op je jurkjes, shirts of pantalon gaan aantreffen. Dit patroon leent zich perfect voor vrolijke kleuren en geeft meteen leuk vintage rockabilly tintje aan je outfit.

Zwart / wit

Afgelopen jaar kwamen vrijwel alle grote modehuizen met collecties die zich kenmerkten door streetwear-inspired items in hard zwart en wit. Ook in 2015 wordt deze trend voortgezet. Is een hard contrast niet helemaal je smaak? Dan kun je het expressieve zwart vervangen door een elegante donkerblauwe kleur.

Kimono Trench Coats

Lichte, loszittende Kimono trenchcoats waren bij uitstek dé items tijdens de runways van dit seizoen. Ze zitten comfortabel, zien er geweldig uit en zijn een stijlvolle mix tussen de klassieke trenchcoat en de oriëntaalse Kimono.

Witte outfits

Witte outfits, de een houdt ervan terwijl de ander het ten alle tijden vermijdt. Bij wit draait het echter niet enkel om de kleur, maar ook om hoe je deze draagt. Komend jaar zijn witte outfits weer helemaal terug, en kun je ze een eigen twist geven door te spelen met verschillende stoffen, lagen en tinten (hard wit, gebroken wit, etc.).

Polo shirts

Mannen (en ook vrouwen) lopen er al een eeuwigheid in rond, maar vooral bij de vrouwen maakt het poloshirt dit jaar een kleine evolutie mee. Niet alleen de poloshirts zijn weer helemaal terug in de mode, ook jurkjes en tops met een ronde polokraag sieren deze zomer de etalages van alle grote modehuizen.

Ik hoop dat deze tips je kunnen helpen bij het maken van een frisse fashion start in het nieuwe jaar!

Dresscode

Dresscode

Top