Dít is de juiste lengte per type jurk

Dít is de juiste lengte per type jurk

Jurkjes: er zijn er wel duizenden van te vinden! Goed, misschien geen duizenden qua soorten, maar wel zéker in kleuren en stijlen. Toch is niet ieder type hetzelfde en kent ieder model een eigen juiste lengte.

Om je goed op weg te helpen, zijn hier de belangrijkste voor je uitgelicht!

Juiste lengte bij welke vorm?

Met regelmaat hoor je termen als A-line of bodycon voorbijkomen. Dit zijn niet zozeer gelegenheidsjurken, maar geven de vorm van het model aan. Een cocktailjurkje kan zowel een bodycon als A-line type zijn.

Maar, een cocktailjurkje heeft wel een bepaalde juiste lengte waar het aan dient te voldoen. Evenals de andere modellen…

Mini

De mini-jurk heeft een lengte die tot halverwege de dijen reikt. Het heeft een casual uitstraling en is dus niet geschikt voor formele gelegenheden.

Dit type kan variëren van luchtig tot meer aangesloten en kent een hoop variatie in kleuren en stijlen.

Maxi

Zoals de naam het al zegt, bezit de maxi dress over de maximale lengte. Deze lange jurk kan chic zijn, maar ook een meer vrijblijvende uitstraling hebben.

Veel strandjurken beschikken over deze lengte. Wil je graag een zomerse, bohemian look? Dan zul je ook hier de maxi tegenkomen!

Avondjurk

Een avondjurk/galajurk heeft een maxi lengte. Dit type jurk heeft een nette uitstraling en is geschikt voor chique avondgelegenheden. De juiste lengte is tot aan de voet, maar let op dat hij niet te lang is. Je wil er niet in blijven haken met je pumps.

Cocktailjurk

Het cocktailjurkje is hét feestjurkje. Niet alleen heeft het veelal een sexy en elegante uitstraling, ook komt dit type in verschillende stijlen voor. Veelal heeft dit model een lengte tot net boven de knie, of zelfs iets korter.

Avondjes uit, een casual-chic feestje of juist een bruiloft? Tijd voor een cocktailjurkje!

Skater dress

De skater dress is een kort model dat zorgt voor een speelse uitstraling. Dit type kenmerkt zich door een smalle bovenzijde tegenover een luchtige onderkant, eigenlijk het type A-lijn.

De skater dress kan variëren van vrijblijvend tot iets meer chic: het is vooral geschikt voor 'casual' gelegenheden.

Strand

Het strandjurkje kan zowel een mini als maxi lengte bezitten. Dit type heeft veelal een casual uitstraling, al kan dit verschillen van vrijblijvend tot meer gekleed.

Veelal ligt dit aan het materiaal, zoals T-shirt stof tegenover luchtig kant. Deze laatste kun je dan ook op een Ibiza-achtig strandfeestje tegenkomen.

Zakelijk

De zakelijke jurk heeft een juiste lengte die veelal 'tot aan' of 'net over' de knieën komt. De lengte is hier dan ook belangrijk, want je wilt wel professioneel overkomen.

Dit type jurk kan variëren van meer losjes, zoals A-lijn, tot nauw gesloten, zoals een kokermodel.

Perfecte pasvorm en juiste lengte

Zorg bij elk type jurk voor de juiste lengte en pasvorm, afgestemd op jouw lichaam. Denk hierbij aan je bouw, de halslijn en lichaamslengte: een jurk kan je figuur immers 'maken' of 'breken'. Weet je niet zo goed wat bij jou past? Probeer dan zoveel mogelijk research te doen.

Belangrijk is dus vooral een jurk te kiezen die bij jouw figuur past. En, waar jij je prettig in voelt! Zo kun jij deze zomer de mooiste versie van jezelf laten zien…

Redactie

Redactie

Top