De Dresscode voor een stijlvolle Koningsdag

De Dresscode voor een stijlvolle Koningsdag

Koningsdag staat weer voor de deur en het belooft weer een prachtig feestje te worden. Door heel Nederland zijn uiteenlopende festiviteiten georganiseerd, waaronder de welbekende vrijmarkten, grachtentochten en muziekfestivals. Hoewel iedereen op deze dag een ander programma heeft, hebben we wel allemaal één ding gemeen; oranje!

Van boa's en glitterhoeden tot klompen en 'onesies'; we trekken massaal onze oranje pronkstukken uit de kast om onze outfit Koningsdagproef te maken. Maar hoe kun je nou echt stijlvol in oranje op je feestje verschijnen? Welke Koningsdag kleding is in 2018 helemaal hot? Wij hebben dé dresscodes voor een stijlvolle Koningsdag voor je uiteengezet.

Dames

We starten onze zoektocht naar de mooiste oranje outfits bij de dames. Omdat deze kleur niet altijd even toegankelijk is hebben maar weinig vrouwen een oranje outfit in de kast liggen. Toch kun je, als je een beetje je best doet, prachtige items scoren.

Bij het samenstellen van je outfit is het vooral belangrijk om rekening te houden met kleur. Je zal ongetwijfeld hebben opgemerkt dat er veel verschillende tinten oranje zijn. Een goede tip is om te kiezen voor één oranje kledingstuk en dit aan te vullen met neutrale kleuren. Zo voorkom je dat de afzonderlijke kledingstukken met elkaar vloeken.

Single piece outfit

Voor dames is het kiezen van een 'single piece' item een ideale optie. Kies bijvoorbeeld voor een mooie jurk, jumpsuit of playsuit. Het fijne van deze items is dat je er haast niets extra's bij nodig hebt; je hoeft je dus niet het apezuur te zoeken naar losse kledingstukken die bij elkaar passen.

Een ander voordeel is dat je je outfit makkelijk kunt aanvullen met subtiele accessoires, schoenen en eventueel een jasje of vestje in een neutrale kleur. Je hebt je statement immers al gemaakt met het belangrijkste item.

Kies je voor een casual chic dresscode, dan is een mooi oranje jumpsuit of playsuit een echte aanrader. Deze kledingstukken hebben een echt zomers karakter en zijn dan ook een absolute 'do' voor een zonnige Koningsdag.

Wil je het iets chiquer, dan is de summer chic dresscode iets voor jou. Kies in dit geval voor een stijlvol oranje midi jurkje of een elegante maxi jurk. Het zoeken naar een ideaal item kan soms even duren, wacht dus niet tot het laatste moment met het starten van je zoektocht. Bovenstaand vind je alvast mijn drie favoriete must-haves.

Accessoires

Afhankelijk van je outfit kun je ook kiezen voor leuke accessoires. Wil je het stijlvol houden, dan is het aan te raden om het gebruik van accessoires ietwat te matigen.

Before you leave the house, look in the mirror and remove one accessory 

—  Coco Chanel 

Heb je al een oranje kledingstuk, kies dan voor simpele accessoires in dezelfde oranje tint. Zo zorg je ervoor dat ze niet gaan vloeken met de rest van je outfit. Door al je oranje items in dezelfde tint te hebben zorg je niet alleen voor rust; je laat tegelijkertijd zien dat je je outfit met veel zorg hebt samengesteld.

Heb je het ultieme oranje kledingstuk gevonden, combineer dit dan niet met overdreven uitbundige accessoires. Dit kan er namelijk toe leiden dat de aandacht wordt afgeleid van dat mooie kledingstuk waar je juist zo trots op bent.

Je kunt het ook omkeren door een accessoire het middelpunt van de aandacht te maken. In dit geval is het aan te raden je kleding wat neutraler te houden. Zo zorg je ervoor dat het accessoire er echt uitspringt.

Heren

Hoe groot de emotionele waarde ook is, dat voetbalshirt uit '88 is niet de ideale optie als je gaat voor een stijlvolle Koningsdag. Ook voor heren zijn er genoeg mogelijkheden om een interessante outfit samen te stellen.

Dress to impress

Voor een stijlvolle Koningsdag kun je idealiter kiezen voor een smart casual of casual chic look. Ga bijvoorbeeld voor een mooie spijkerbroek of linnen broek en een paar nette dichte schoenen of loafers. Maak je outfit compleet met een getailleerd oranje overhemd. Afhankelijk van het weer kun je ervoor kiezen je outfit nog iets interessanter te maken door een colbert of blazer toe te voegen.

Een veelgebruikte kleurcombinatie is donkerblauw, of kobalt blauw, en oranje. Dit is geen toeval, want oranje en blauw worden doorgaans gezien als elkaars tegenhangers in de kleurencirkel. Door het grote contrast tussen de twee kleuren worden zij juist door elkaar versterkt.

Heb je dus nog een donkerblauw pak of jasje liggen, combineer deze dan met een mooi oranje overhemd en je hebt een knallende outfit bij elkaar!

Accessoires

Koningsdag wordt door veel mensen geassocieerd met uitbundige oranje accessoires en gadgets. Bij een stijlvolle dresscode is het echter de bedoeling dat je het enigszins subtiel houdt. Je kunt die opblaasbare kroon dus beter thuislaten.

Kies idealiter voor kleine toevoegingen, zoals oranje manchetknopen, een stropdas, vlinderdas, of pochet. Ook je nette schoenen kun je Koningsdag-proef maken door ze op te fleuren met een paar mooie oranje veters. Houd wel in gedachte dat wanneer je teveel accessoires toevoegt, je totale outfit een beetje 'too much' kan worden. Onthoud; less is more.

Bekijk hier onze tips voor Koningsdag 2019!

Redactie

Redactie

Top