Dad sneakers: Zó draag je ze!

Dad sneakers: Zó draag je ze!

Sandaletten, kittige high heels of sleehakken: veel vrouwen hebben ze in talloze vormen, soorten en kleuren in de kast staan.

Dat is ook niet voor niets, want het kan je outfit een stuk eleganter maken. Een grote tegenpool is dan ook de grote, iets wat 'lompe' dad sneaker.

Je moet er van houden, maar velen zijn al fan! En, misschien jij straks ook wel...

Dad sneakers

Dad sneakers staan, zoals net al een beetje verteld, voornamelijk bekend om hun grote en lichtelijk lompe vorm. Ze worden daarom ook wel 'ugly' of 'chunky' sneaker genoemd.

De schoen is aardig volumineus en wordt daarbij veelal gesierd door grote plastic details.

Goede voorbeelden van dit type sneaker zijn de PS Poelman Nelson, diverse exemplaren van Fila en Balenciaga, maar ook bepaalde items van Nike en New Balance.

Een 'regel' is dan ook dat de Dad sneaker groot moet zijn: geen slank model om je voet.

En, de herkomst van deze naam? Die reden kun je waarschijnlijk wel raden... de Dad body.

Sportieve uitstraling

Oké, er zijn natuurlijk momenten dat je deze schoenen niet aantrekt aangezien de stijlen niet matchen met elkaar. Zo draag je het niet onder een galajurk en ook op een strandfeestje mag je ze fijn in de kast laten staan.

Deze sneakers hebben dan ook een behoorlijk sportieve uitstraling, dus je zult ze snel met casual-vrijblijvende outfits samenbrengen.

De kleuren van dit type schoen komen dan ook vaak neer op wit, zwart en donkerblauw, al kun je ze ook treffen in colorblock motieven; hierbij hebben de plastic details ieder een andere tint. Maar, hoe kun je ze nu stijlvol combineren met je outfit?

Outfit inspiratie

Ondanks dat de dad sneakers nogal 'behoorlijk' aan kunnen doen, kun je ze toch op diverse manieren in een modieuze look verwerken. De ene sneaker is de ander ook niet, dus er zitten dan ook wat verschillen in.

Kies je bijvoorbeeld voor de PS Poelman Nelson? Denk dan eens aan een nauwsluitend bodycon jurkje met een aardse of juist meer felle kleur.

Deze zelfde tinten kun je terug laten komen door te kiezen voor een losse top en een pencil skirt.

Het 'chique' van het jurkje, of de top met de rok, maak je wat speelser door de dad sneakers. Wanneer je eveneens de sieraden wat subtieler houdt, komen de schoenen het meest krachtig naar voren.

Misschien draag je wel liever een broek. Een stoere boyfriend jeans met opgerolde broekspijpen of juist een skinny denim, met lichte wassing.

Daarboven een wat meer losse, gebreide trui of een luchtige blouse, dat kun je goed samenbrengen met stoere dad sneakers, denkende aan modellen van Nike, Fila, New Balance of Balenciaga.

Eventueel kun je de look afronden met een blazer in een donkere tint om het 'sportieve' nog iets meer te laten spreken.

'In harmonie'

De dad sneakers springen behoorlijk in het oog, dus het is wel belangrijk je outfit in 'harmonie' te houden. Te veel 'baggy' items bij elkaar staat misschien niet al te flatteus, evenals een te 'overdressed' look rond dit type schoeisel.

En, durf jij de stap van de dad sneakers inmiddels ook te nemen?

 

Redactie

Redactie

Top