Cuban Chic: de dresscode uit Verliefd op Cuba!

Cuban Chic: de dresscode uit Verliefd op Cuba!

14 Februari is het zover: de première van de Nederlandse, romantische komedie Verliefd op Cuba. Hoge temperaturen, luchtige jurken en vrolijke prints: het laat ons even, al is het nog een voorproefje, het échte zomergevoel beleven.

Een passende dresscode bij dit gevoel, dat is het exotische Cuban Chic: hét stijltje dat je deze zomer moet hebben!

Verliefd op Cuba

Hoewel februari nog aardig koud is, komt bij velen het gevoel van voorjaar weer opspelen. En deze film van Hollandse bodem? Die weet dat verlangen naar het warme weer des te meer te versterken.

'Verliefd op Cuba' zorgt dan ook voor die echte, zomerse vibe. Wanneer een moeder namelijk hoort dat haar dochter met een Cubaan gaat trouwen, weet ze het eerste vliegtuig te pakken om dit de kop in te drukken.

Maar, dan stuit ze plots op een man die wel erg interessant blijkt te zijn… Niet alleen voor filmkijkers is deze film een bron van plezier, want ook vele modehartjes weten hier sneller van te kloppen…

Cuban Chic

Om je nu alvast een exotisch voorproefje te geven, volgt hier dé dresscode voor de aankomende zomer: het flamboyante Cuban Chic! Maar, wat houdt deze stijl precies in?

Deze tropische dresscode staat eigenlijk voor elegante outfits, dus géén carnavaleske Hawaii-blouses, met kleurrijke prints, vrolijke kleuren en statement accessoires.

Diverse designers, waaronder het Italiaanse Dolce & Gabbana, weten de Cubaanse stijl dan ook groots in hun ontwerpen terug te laten komen. Cuban Chic is hot! Maar, hoe stel je deze outfit zelf samen?

Jurkje met prints

Het meest ideaal voor Cuban Chic is het jurkje! Wanneer je zelf een outfit samenstelt, is het belangrijk voor opvallende en vrolijke kleuren te gaan, zoals oranje, geel of rood.

Wil je er iets minder 'uitspringen', maar ook niet buiten de boot vallen? Denk dan eens aan kobaltblauw. Probeer daarnaast een jurkje met een tropische print te kiezen, zoals kleurrijke bloemen, bladeren van de palm of bananenplant of exotische dieren.

Wat eveneens bij Cuban Chic aansluit, is de aanwezigheid van Flamenco-achtige rushes op het jurkje: het luchtige, zomerse gevoel wordt hiermee nog meer versterkt. Donkere kleuren? Die mogen in de kast blijven liggen…

Schoenen & Accessoires

Cuban Chic is een flamboyante dresscode: hier hoef je dus niet direct ingetogen te blijven. Schoenen en accessoires? Bij deze dresscode mogen ze eveneens opvallen, zelfs als de outfit dat ook doet.

Wel is het 't mooist om de schoenen rustiger te houden: kies bijvoorbeeld voor elegante, metallic sandaaltjes met hak of juist de sleehak. Ga dan ook zeker voor een egale kleur die bij de outfit aansluit.

De accessoires mogen wel 'knallen', zoals statement oorbellen, een opvallende ketting en een tas die goed bij de kleuren van je outfit past. Wil je een lieflijke finishing touch? Dan kun je eveneens aan een subtiele haarband denken, zoals een bloemrijk sjaaltje.

De zomer is misschien nog ver weg, maar met 'Verliefd op Cuba' en Cuban Chic zijn de eerste deuren voor een tropische outfit geopend. Tijd dus om alvast een passende look te scoren!

Redactie

Redactie

Top