Cocktail kleding voor Dames: Sexy, maar toch classy

Cocktail kleding voor Dames: Sexy, maar toch classy

Je bent uitgenodigd voor een cocktailparty die binnenkort plaats gaat vinden. Hoewel je al wat ideeën hebt, wil je toch zeker weten dat je de juiste outfit aantrekt. Op de uitnodiging staat namelijk vermeld dat je in cocktail kleding dient te komen...

Maar, wat is eigenlijk geschikt en wat kun je beter thuislaten?

Cocktail als dresscode

De cocktail kleding, eveneens bekend als cocktail attire, is een semi-formeel kledingvoorschrift. Dit type outfit wordt veelal gedragen naar gelegenheden als 'informele' glamourfeestjes, bruiloften, beach- en cocktailparty's.

In tegenstelling tot veel andere dresscodes mag je bij cocktail wél je persoonlijke smaak laten zien. Uitpakken met haar en make-up? Bij dit kledingvoorschrift kan het…

Wat is cocktail kleding?

Als vrouw wordt het je eigenlijk heel makkelijk gemaakt. Wie kent immers niet het bekende cocktailjurkje? Zoals de naam het al zegt, is het cocktailjurkje het meest geschikt voor deze dresscode. Kenmerkend is vooral de lengte: de onderzijde komt meestal nét boven of òp de knie.

Wil je graag iets anders dragen? Dan is een broekpak eveneens toegestaan, maar zorg wel voor een glamour uitstraling.

Jurk per figuur

Vóór je een outfit aantrekt, wordt het je aangeraden goed te kijken wat bij jou staat. Ben je iets volumineuzer of heb je een behoorlijke heuppartij? Dan zal een A-lijn jurkje goed bij jou passen!

Ben je iets rechter van figuur? Kies dan het liefst voor een meer aansluitende jurk. Ga voor die éne outfit die jou flatterend zal staan!

Sexy of bedekt?

Bij cocktail kleding mag je als vrouw voor een sexy uitstraling gaan. Wel is het belangrijk dat je niet 'te veel' laat zien, zoals én blote benen én een uitdagend decolleté. Laat de focus op één van beiden vallen: zo behoud je een stijlvolle look.

Kleuren en Prints

Waar je vroeger enkel zwart mocht dragen, kun je hedendaags uit talloze kleuren en prints kiezen. Wel wordt het je aangeraden de kleur goed op het te bezoeken evenement af te stemmen.

Metallic, pastels, bloemenprints of transparant: de keuze is aan jou!

Schoenen & Accessoires

Zonder schoenen ben je er nog niet. Om je cocktail outfit af te maken, kies je als vrouw voor mooie pumps of hakken, passend bij het geheel. Draag je liever plat? Dan mag je ook voor zeer nette ballerina's gaan. Sneakers zijn een no-go.

Met de sieraden mag je uitpakken: denk vooral aan een combinatie van subtiele accessoires of juist een groot en krachtig 'statement piece'. Zorg wel dat het in harmonie met de rest blijft.

Rond je cocktail kleding set af met een mooie clutch. Grote tassen mogen thuisblijven.

Haar & Make-up

Aangezien cocktail kleding veelal voor de classy-sexy look staat, mag je ook je haar en make-up hier op aanpassen. Smokey eyes of een bijpassende lipstick: laat je make-up goed aansluiten bij je outfit.

En je haar? Ook dat mag gezien worden, want een opvallende haardracht kan voor dat extra 'wauw'-effect zorgen!

 

Heb je binnenkort een cocktailparty? Zorg dan voor een sexy, maar toch verfijnde look. Want, hoe stijlvoller je gaat, hoe meer je -positief gezien- op zult vallen…

Redactie

Redactie

Top