Chloé; een merk om verliefd op te worden.

Chloé; een merk om verliefd op te worden.

Chloé, een merk waar je spontaan verliefd op wordt. Het Franse high-fashion merk is opgericht in 1952 door Gaby Aghion. Het merk Chloé heeft een vrouwelijke, jonge en frisse uitstraling die terugkomt in zowel de kleding als in de parfum. De naam stamt dan ook af van het Griekse "Chloeia": dit betekent 'jong groen'. Het merk produceert vanaf het allereerste begin al goede kwaliteitskleding en was in de jaren 50 dan ook alleen voor de vrouwen met geld. Tegenwoordig is het merk iets toegankelijker en meer voor het grote publiek beschikbaar.

Geschiedenis

De allereerste collectie (1952) was een averechtse reactie op de kledingtrends van die tijd. In de jaren 50 had kleding voor vrouwen vooral functionele doeleinden, bestond het uit dikke stoffen en waren de lijnen rechttoe rechtaan. Chloé bracht sierlijke kleding op de markt met dunne stoffen en lichte kleuren. Tot op de dag van vandaag staat Chloé bekend om deze elementen. Daarnaast gaat het merk heel bewust om met het vrouwelijk lichaam en legt het door opvallende details, duidelijke accenten op de vrouwelijke vormen.

Gaby Aghion, oprichtster van Chloé, heeft haar visie aan vele andere bekende ontwerpers doorgegeven. Zodat vandaag de dag haar vingerafdrukken nog altijd te zien zijn bij vele andere merken. Ontwerpers die Gaby Aghion heeft opgeleid zijn: Gérard Pipart, Maxime de La Falaise, Michèle Rosier, Graziella Fontana and Karl Lagerfeld.

“I have a gift for recognising talent in others.” — Gaby Aghion

see by chloe bijenkorfsee by chloe bijenkorfsee by chloe bijenkorf
Bekijk hier See by Chloé jurken Bekijk hier See by Chloé jurkenBekijk hier See by Chloé rokken

See by Chloé

De vijf bekendste collecties:
Ready-To-Wear
Accessories
Children's Wear
Fragrance
'See by Chloé'
See by Chloé is de kledinglijn die op dit moment razend populair is. De kleding is te herkennen aan de kleuren, details en de vrouwelijke elementen.

Chloé is ook bekend van de eigen parfumlijn en de luxe accessoires die het merk nu verkoopt. Denk hierbij aan mooie handtassen of portemonnees. Het hoofdkantoor zit in Parijs, maar ook in Dubai, Tokyo, Hong Kong, Shanghai en New York heeft het merk nu grote kantoren gevestigd. Veel bekende mensen dragen bij aan de naamsbekendheid van Chloé door aanwezig te zijn op één van de veel georganiseerde evenementen of door het dragen van de kleding naar premières. Verder is de collectie See by Chloé ook te koop bij warenhuizen als de Bijenkorf.

Om een indruk van de gehele beleving rondom dit merk te krijgen, raad ik aan om even de website te bekijken. Hier wordt het verhaal en alle hoogtepunten middels prachtig artistieke beelden verteld. Verder heb ik hier de mooiste kledingstukken uit de collectie van See by Chloé voor je op een rij gezet.

“All I've ever wanted was for Chloé to have a happy spirit, to make people happy.” — Gaby Aghion

see by chloe bijenkorfsee by chloe bijenkorfsee by chloe bijenkorf
Bekijk hier See by Chloé pantalons Bekijk hier See by Chloé rokken Bekijk hier See by Chloé tops
see by chloe bijenkorfsee by chloe bijenkorfsee by chloe bijenkorf
Bekijk hier See by Chloé tassen Bekijk hier See by Chloé pumps Bekijk hier See by Chloé jurken 
Redactie

Redactie

Top