De Top 5 Carnavalsvlekken en hoe deze te verwijderen..

De Top 5 Carnavalsvlekken en hoe deze te verwijderen..

Carnaval: een van oorsprong rooms-katholiek volksfeest dat volgens de traditie duurt van zondag tot dinsdagavond (de Vastenavond). Na die vastenavond hoort men eigenlijk tot Pasen (40 dagen) te vasten. Allemaal heel interessant, maar eigenlijk is Carnaval gewoon een hele goede reden om te zuipen en te zingen, om eindelijk eens uit te pakken met je outfit en je te verkleden als je favoriete stripfiguur of gewoon als ketchupfles en - last but not least - dé reden om werk, studie of stage eventjes helemaal te mogen vergeten.

(Minstens) drie dagen lang zijn de enige twee dingen waar je je druk om hoeft te maken: Is er wel genoeg bier? En naar welke kroeg gaan we.. Of toch niet? Want dat je tijdens carnaval alles even de boel de boel laat is prima, maar wat als je kostuum VIES wordt? De meerderheid van de carnavalsvierders slaapt in een hotel en heeft geen wasmiddel meegenomen; daarnaast heb je natuurlijk helemaal geen tijd om op een programma van de wasmachine te wachten: je moet weer verder met hossen!

Om er zeker van te zijn dat jouw carnavalspak alle dagen meegaat zonder dat je alleen al door de geur van kots of zweet alle Vrouwkes of Mennekes op afstand houdt, hebben we voor jou hier: de handigste huistuinenkeuken tips om de vijf smerigste carnavalsvlekken uit je pak te krijgen. HANDIG!

Zweetvlekken/lucht

Je verkleden is natuurlijk het allerbelangrijkste tijdens carnaval. Het maakt niet uit als 'wat' je gaat, als je maar verkleed bent. Toch zijn die sprookjesfiguren, legeruniformen of pokémonpakken niet allemaal even ventilerend. Dit in combinatie met springen en dansen in veel te kleine kroegen, met veel te veel mensen veroorzaakt: zweet. Veel zweet.

We kennen allemaal wel het moment dat je na dag één je prachtige kostuum van de grond raapt en de geur van zweet je tegemoet komt. En dat nu je geen wasmiddellen hebt meegenomen in je carnavalskoffer. Maar geen zorgen, want wat je vaak wel meeneemt naar een weekendje carnavallen zijn aspirines! Vul de wasbak van je hotelkamer met water, laat drie aspirines oplossen en week je pak hier voor 10 minuutjes in: weg is de zweetgeur. Daarnaast zijn azijn en soda ook twee middelen die je zweetgeur 100% zeker uit je pak krijgen.

Knoflooksausvlekken

Alcohol maakt hongerig, daar kunnen we niets aan doen. Om die honger te stillen bestellen we graag eten met knoflooksaus - veel knoflooksaus. Bij de eerste hap krijgen we vaak wel alles netjes naar binnen, maar na een tijdje eten (lees: schransen) loopt zo'n beetje de gehele vulling van je Turkse pizza op je schoot. En dat terwijl de meegegeven servetjes vaak al vies zijn voordat je begonnen bent met eten.

Maar hoe haal je die knoflooksaus nu uit je pak? De makkelijkste oplossing is een citroen. Snijd een schijfje af (of gebruik een schijfje van je gin-tonic van gisteravond) en wrijf deze over de vlek. Laat het even intrekken en houd het dan goed onder de kraan: zo goed als nieuw. Geen citroen bij de hand? Neem dan wat azijn, doe dit op een tandenborstel en borstel de vlek. (Vloeibaar wasmiddel over de vlek wrijven werkt ook, maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?).

Kotsvlekken

Je wil er liever niet aan denken, maar ook kotsvlekken staat in de top vijf. Kots, braaksel, barf, spuug of overgeefsel het maakt niet uit hoe je het noemt, het stinkt en is absoluut niet aantrekkelijk. Waar je bij de vorige vlekken nog zou kunnen twijfelen om ze eruit te halen, is kots wel een vlek die je eruit wilt hebben.

Verwijder allereerst met wc-papier de harde brokjes en stukjes. Zorg ervoor dat alle extra's zijn verwijderd zodat je alleen de (vaak zure) vlek overhoudt. Dan ga je aan de slag met een mengsel dat iedere kotsvlek eruit zal krijgen: Maak een mengsel van lauw water met twee eetlepels zout (die van je tequila), voeg hier twee theelepels ontsmettingsalcohol en 125 ml witte wijnazijn aan toe. Als je dat laatste niet hebt, is witte wijn vast ook goed. Laat dit goed inweken en de zure lucht zal als sneeuw voor de zon uit je pak verdwijnen.

Urinevlekken

Deze tip is in eerste instantie voor de mannen onder ons. Tijdens een dagje carnavallen komt er een moment dat het toilet overbodige luxe wordt en de straat, steeg of een wastafel goed genoeg is om het bier opnieuw te laten stromen. Begrijpelijk, maar vaak is dit op hetzelfde moment dat staand plassen én nog steeds een recht boogje maken niet meer helemaal wil lukken. Aangezien urinevlekken lijken op kotsvlekken (een zelf geproduceerd mengsel bestaande uit onder andere bier). Is ook voor de urinevlekken het bovenstaande middeltje van zout, ontsmettingsalcohol en witte wijnazijn de oplossing.

Voor alle vrouwen is er maar één tip: Niet op de hurken of in een steegje, zo oncharmant - gewoon niet doen. Jullie horen gewoon op het toilet. Punt.

Bloedvlekken

Een vlek die we liever niet zien; maar met carnaval is alles mogelijk en kom je soms momenten tegen waarbij de scheidingslijn tussen leven en dood erg nauw is. Bijvoorbeeld bij een bloedneus omdat je oprecht dacht dat de deur openstond, een schaafplek omdat je dacht dat je makkelijk een sprintje kon trekken in je bananenpak, een oorlogswond omdat er opeens een paaltje midden op het fietspad stond, of omdat je per ongeluk je glas te hard op de bar hebt gezet.

Aangezien bloed op je carnavalspak niet chique is hebben we ook hier een superhandig hulpmiddeltje voor. Bloed kun je namelijk het best verwijderen met melk. Melk? Jazeker. Naast dat een groot glas koude melk een heerlijk katerdrankje is, is het ook hèt middel dat bloed uit je kleding haalt. Geen melk liefhebber? Dan is shampoo ook een goede optie.

Hopelijk hebben jullie van deze unieke tips iets opgestoken en staat heel Oeteldonk, Lampegat, Kielegat of Meestrech er gewoon lekker schoon en fris bij deze carnaval. Voor alle mensen die hoopten dat drankvlekken ook in deze top vijf zouden staan: jullie zijn dan waarschijnlijk geen echte zuidelingen. Drankvlekken zijn namelijk verplicht, die mogen er niet uitgewassen worden - die horen bij carnaval.

ALAAAAF!

 

Redactie

Redactie

Top