Bruiloften 2019: Dít zijn de favoriete dresscodes!

Bruiloften 2019: Dít zijn de favoriete dresscodes!

De lente komt er aan, dus het trouwseizoen gaat weer beginnen! Op het strand, in de tuin of misschien wel in het buitenland: bruiloften kunnen tegenwoordig overal!

Maar, welke dresscodes passen nu écht bij een moderne bruiloft en zijn daarbij grootse favorieten? Je vindt ze in deze bruiloften dresscode top 5!

1. Summer Chic

Bij Summer Chic hebben de gasten hebben een behoorlijk vrije keuze. Een persoonlijke touch mag gezien worden, al dient de outfit wel chic te blijven. De kleuren zijn hierbij veelal licht, vooral pastels zijn erg populair, en de stoffen luchtig.

Deze outfit heeft een zomers-stadse uitstraling; de sieraden blijven hierbij subtiel. Als outfit kun je denken aan een stijlvol jurkje voor vrouwen en een nette combinatie voor mannen. Een pak mag ook.

Een 'broertje' van deze stijl is Tenue de ville, al zijn de regels voor dit kledingvoorschrift wat strikter.

2. Boho & Ibiza Chic

De Boho Chic dresscode staat voor een hippie-achtige stijl. De jurken voor vrouwen zijn hierbij vaak lang, kort mag ook, uitgevoerd in luchtige en kanten stoffen. Opvallend veel mannen dragen oldskool bretels.

Kenmerkend zijn de printjes, variërend van botanisch tot etnische dessins. Ook zie je veelal aardse tinten, zoals roestrood, khaki en ivoor. Kies ook hier voor bijpassende 'Boho' accessoires.

Ibiza Chic is eigenlijk een combinatie tussen Summer Chic en Boho Chic en een veel gekozen dresscode op bruiloften aan het strand. De outfit is zomers chic en heeft het een zomerse uitstraling, al met invloeden vanuit de Boho stijl.

Bij Ibiza Chic worden de kleuren voor vrouwen licht gehouden, wit is het meest geliefd (hoewel dat op een bruilof eigenlijk "niet mag"), en de stoffen luchtig. Ook kant is populair, vaak te zien bij jurkjes. De mannen kiezen hierbij eveneens voor een zomerse stijl, uitgevoerd in zachte tinten.

Zwarte kleding is niet geschikt. Accessoires mogen wél opvallen!

3. Cuban Chic

Tropisch, maar toch verfijnd: dat is Cuban Chic! Bij deze dresscode kom je flamboyante, botanische printjes tegen, zoals palmbladeren of fleurige bloemen, in combinatie met knallende tinten. Felle kleuren en opvallende accessoires zijn hierbij een must.

Jurkjes of jumpsuits in een felle kleur? Hier mag je uitpakken! Mannen kiezen hierbij veelal voor een licht overhemd op tailored broek in aardse tinten, zoals wit op roestrood. Als accessoires dragen zij vaak bijpassende armbanden en een strooien hoedje.

4. Tenue de Ville

Misschien niet de meest moderne, maar nog steeds een veel gekozen dresscode voor bruiloften is Tenue de Ville. Traditioneel betekend deze dresscode: mannen in pak met das, dames in een jurkje. Tegenwoordig wordt er echter wat losser met deze 'regels' omgegaan. Zekere op een bruiloft.

Feit blijft wel dat je netjes gekleed voor de dag dient te komen. Voor heren dus geen jeans en gypen, maar een mooie broek, jasje en overhemd. Voor dames is er wat meer keuze. Een jurkje is altijd goed, maar je kan ook kiezen voor een rok, met blouse en jasje (mantelpakje) of een mooi jumpsuit.

De kleuren zijn over het algemeen zomers. Zwarte kleding is niet geschikt.

5. Pink touch, green touch...

Bij -bijvoorbeeld- touch of pink kan je het beste Casual Chic als dresscode aanhouden en dan met roze accenten werken. Poederroze, bloesem of fuchsia: het zijn allemaal tinten om stijlvol, als accent in je outfit te verwerken.

Je zou ook kunnen denken aan een roze jurkje of -als man- aan een lichte broek met een roze overhemd, maar zorg dat het niet to much wordt. Er wordt immers "a touch of" gevraagd. Je kan het dus ook houden bij een stropdas en/of pochet in de gewenste kleur. Voor dames kan je een accentkleur bijvoorbeeld goed terug laten komen in je schoenen met bijpassende clutch

Felle kleuren of zachte tinten, een stads-chique uitstraling of de tropische flair: de bruiloften in 2019 zijn er weer klaar voor! Nu nog even wachten welke dresscode op jouw uitnodiging zal staan... 😉

Redactie

Redactie

Top