Botanische trend: Populairder dan ooit!

Botanische trend: Populairder dan ooit!

'Vroeger was alles beter', wordt weleens gezegd. In de modewereld kun je daar toch enige vraagtekens bij zetten, want soms heeft een thema de nodige ontwikkeling nodig. Zo ook de botanische print.

Nog niet zo lang geleden werden de zogeheten 'Hawaï prints' aardig belachelijk gemaakt, want enkel op 'vrijgezellenfeesten' of 'foute party's' werden deze, in combinatie met de bekende bloemenkrans, gedragen.

Maar, dát lijkt inmiddels verleden tijd, want de botanische print is populairder dan ooit...

Botanische trend

Het kan best zijn dat je niet weet wat de botanische trend inhoudt of wat dit woord nu precies betekent.

Botanisch staat voor alles wat met de plantenkunde te maken heeft, ook wel prints die bestaan uit plantmotieven, zoals de bekende palmbladeren of exotische bloemen. Veelal beschikt deze trend over felle tinten waarbij groen vaak de hoofdrol weet te vervullen.

De kledingstijl 'Cuban Chic' is dan ook een goed voorbeeld van deze trend: hierbij worden krachtige kleuren, zoals felrood of kanariegeel, met botanische prints samengebracht, zoals een witte broek met bloemen en bladeren.

Maar, dat is niet het enige waar je deze trend tegen kan komen...

Jurken

Hedendaags kom je de botanische trend optimaal in de kledingrekken waar jurkjes hangen tegen. Van maxi tot cocktail en van casual tot werkgerelateerd; overal weet deze print wel haar sporen na te laten.

Waar je voorheen een grijze jurk zag, kan een medewerkster van een kantoor nu met een witte jurk en groene palmbladeren, gecombineerd met knalrode of goudkleurige pumps, om de hoek komen.

Of, ga je misschien wel uit vanavond? Dan past niets zo goed bij de zomer als een botanische print bij een cocktailjurkje.

Broeken, tops en jumpsuits

Maar, het zijn niet enkel de jurkjes die de botanische print bezitten. Ook vele tops, bikini's, broeken en jumpsuits worden rijkelijk met planten gedecoreerd.

Denk hierbij aan broeken met philodendronblaadjes, tops met exotische bloemen, bikini's met bananenplanten of jumpsuits met jungleprints.

Vooral in de lente- en zomerperiode is het botanische populair omdat het je echt aan de paradijselijke stranden, warme klimaten en kleurige fruitsoorten laat denken.

Broeken en rokken kun je dan ook stijlvol met een felgekleurde of witte top, zoals een elegante blouse, samenbrengen voor een speelse, maar bovenal chique look.

De outfit kun je dan ook met klassieke pumps, sandaletten en sleehakken of juist met witte sneakers combineren voor een meer casual look.

Interieur

Naast de kleding zie je de botanische trend ook volop terugkomen in het interieur, zoals (tuin)kussens, handdoeken, beddengoed, servies en andere huisaccessoires; allemaal beschikken ze over deze populaire print.

Een echte plant mag natuurlijk ook niet ontbreken als je jouw huis een botanische look wil geven.

Op deze subtiele manier kun je toch wat exotische elementen in huis halen zonder dat het een bonte toestand wordt.

Verfijnder

De botanische trend is waarschijnlijk door de moderne verfijning extra populair geworden. De prints zijn flamboyant, maar niet meer schreeuwerig.

De kleuren passen goed bij elkaar en zorgen niet voor een 'chaotische' toestand die het zonlicht niet verdragen kan. Kortom, de botanische trend is verfijnder geworden.

Dus, mocht je nog geen inspiratie voor die éne avond hebben... Ga voor botanisch!

Redactie

Redactie

Top