Bloemetjesjurk tuttig? Zo combineer je ‘m hip!

Bloemetjesjurk tuttig? Zo combineer je ‘m hip!

Een documentaire van vroeger waarbij je nog de karakteristieke stem van het Polygoonjournaal hoort; het laat je vaak met een hand voor de mond zitten waarbij je lichtelijk gechoqueerd naar de mode van toen kijkt. Maar hé, dat was toen, ze wisten ook niet beter...

En, met al die stijlmogelijkheden van nu hebben wij wel 'iets makkelijker praten'. Maar, oké, die verbazing mag er best zijn. Want die 'tuttige' bloemetjesjurk daar? Je zou er niet aan moeten dénken. Maar, waarom hedendaags dan wel..?

Bloemetjesjurk oubollig? Nee hoor!

Die gedachte dat enkel 'dames op leeftijd' een bloemetjesjurk zouden dragen, is toch wat achterhaald. Je hebt natuurlijk best een punt als je beweerd dat het wél zo is, want ook zij weten deze exemplaren aan te trekken.

Maar, dat geeft de print nog niet het etiket van 'ouderwets'. De tijden van de jurkjes met nèt de verkeerde lengtes en dessins uit de jaren zestig, dat heeft de bloemenprint van nu ver achter zich gelaten...

Hedendaagse bloemenprints

De hedendaagse bloemenprints wijken af van wat het vroeger eens was. Brave lelietjes-van-dalen in patroonmatige vormen wisten niet echt het sensuele gehalte omhoog te halen waardoor je nogal snel een oubollige uitstraling kreeg.

Maar, ook deze vorm van mode is tot een einde gekomen. 'Gelukkig', zullen we maar voorzichtig uitdrukken... De bloemenprints van nu zijn dan ook een stuk moderner geworden.

Je kunt hierbij denken aan felgekleurde 'boeketten', tropische bloemen of lieflijke rozen in pasteltinten; ook zijn de bloemen meer 'weelderig' geplaatst waardoor het geheel een stuk speelser oogt.

Ook de echte botanische prints met bladeren zijn helemaal van nu. Soms zijn ze gecombineerd met grafische print of met tropische vogels en bloemen. Perfect voor een zomerjurkje! 

Bloemetjesjurk stoer combineren

De bloemetjesjurk van nu kun je dan ook stijlvol verwerken met andere items uit je garderobe.

Deze kledingstukken mogen dan ook best een bepaalde uitstraling hebben, zoals stoere laarsjes of leren jasjes. En, misschien kan ook jij best wat inspiratie gebruiken...

Draag je graag een bloemenjurkje met een a-line model? Denk dan eens aan enkellaarsjes in een aardse tint, hoge laarzen kunnen wat warm zijn, en maak je look af met eventueel een korte blazer waarin de kleur van het jurkje terugkomt of ga voor een stoer en leren jasje; dit geeft je outfit wat meer pit.

Heb je gekozen voor een nauwsluitende bodycon? Breng deze samen met witte en wat meer sportieve sneakers, waaronder merken als Converse en Adidas; hiermee wordt de outfit wat stoerder en de bloemenprint extra opgehaald.

Subtiele sieraden behouden de 'ingetogen' look, net zoals de witte sneakers, dus die vallen je ook zeker aan te raden!

Draag je een jurkje met een wat meer recht en minder getailleerd model? Breng deze dan samen met een brede tailleriem in bijvoorbeeld een cognac kleur; zo creëer je een 'country style'-achtige look, zeker wanneer je deze met laarsjes met een blokhak combineert.

Ook de maxi-dress zie je vaak met bloemenprint. Draag er een strooien hoedje bij en leuke leren sandaaltjes onder voor die echte Ibiza, beach look!

Probeer je bloemenjurkje dus vooral met meer speelse of stoere items samen te brengen om je outfit net wat meer 'wauw'-effect te geven.

En, gebruik vooral pasteltinten voor een zomerse en lenteachtige look. Zelfs in stoffen haarbanden kun je het thema terug laten komen.

Tsja, nu nog even de perfecte bloemenprint vinden...

Redactie

Redactie

Top