Black Tie kleding voor dames? Zó ga je stijlvol gekleed

Black Tie kleding voor dames? Zó ga je stijlvol gekleed

Je hebt een uitnodiging voor het avondgedeelte van een bruiloft ontvangen. Terwijl je het kaartje leest, zie je de dresscode Black Tie staan: dit wordt het kledingvoorschrift voor die avond.

Maar, welke outfits zijn eigenlijk geschikt voor dames? En, wanneer sla je de plank volledig mis?

Wat is Black Tie kleding?

Black Tie, anders genoemd ook wel de Cravate noire, is een dresscode die veelal bij chique, sociale gelegenheden gedragen wordt. Kenmerkend van de evenementen is dat het veelal na zes uur 's avonds plaatsvindt: Black Tie kleding is dus een kledingvoorschrift voor de avond.

Het is dan ook van belang dat je goed op de hoogte bent wát deze dresscode precies inhoudt. Want, ook hier is een foutje zo gemaakt…

Black Tie kleding voor Dames: Wat trek je aan?

Dames kunnen bij deze dresscode uit twee type outfits kiezen: de lange avondjurk of een chic cocktailmodel. Wanneer de gelegenheid bijzonder formeel is, krijgt de lange avondjurk voorrang: deze is het meest gepast.

Is het minder strikt? Dan mag een cocktailjurkje ook, al moet deze wel netjes en stijlvol zijn. In beide gevallen mogen de armen onbedekt blijven.

Lange avondjurk: Kies je voor de lange avondjurk? Laat je dan eens inspireren door de klassieke v-hals of een asymmetrische one-schoulder. Mag het nét iets meer zijn? Dan kun je zelfs een stijlvolle splitjurk overwegen.

Cocktail: Ga je liever voor de kortere versie? Dat mag, maar zorg dan wel voor een passende panty. En: ga ook niet voor erg kort, maar liever voor midi tot nét iets boven de knie. Ga voor de classy look.

Geschikte kleuren voor Black Tie kleding

De meest geschikte kleuren voor Black Tie kleding zijn rustig of klassiek. Denk hierbij vooral aan het aardse palet met donkere kleuren, zoals zwart, donker blauw en wijnrood, of meer frisse zomertinten, waaronder poederroze en babyblauw.

Felle kleuren worden minder gewaardeerd, al weet klassiek rood wel veel lof te krijgen.

No-go's

Ook bij Black Tie kleding voor dames worden er wel eens foutjes gemaakt. Het dragen van drukke prints, een horloge of zelfs sneakers onder de outfit: het zijn absolute no-go's. De bedoeling is vooral er zeer verfijnd en stijlvol uit te zien.

Draag je een jurk waarbij het boezemgedeelte weinig aan de verbeelding overlaat? Dan zul je ook hier behoorlijk op aangekeken worden. Een decolleté mag, maar houd het subtiel: zorg dat een vrij blote 'Hollywood-buste' niet het focuspunt gaat vormen.

Accessoires & Schoenen

Als vrouw neem je graag een tasje mee. Dat mag, maar zorg wel voor een klein exemplaar, zoals de geliefde clutch, die past bij je Black Tie kleding. Grote handtassen zijn niet toegestaan.

Draag je graag sieraden? Dan mogen deze best opvallend zijn, al moet het wel een harmonieus geheel met de rest van de outfit vormen. Maak het ook zeker niet te bont, want het blijft wel een chic en verfijnd evenement.

Maak je Black Tie outfit af door een mooie, bijpassende hak te dragen, zoals een pump. De hak mag hierbij zowel hoog als laag zijn.

Rustige kleuren, een lange jurk en stijlvolle make-up: het zijn dé ingrediënten voor de Black Tie dresscode. Want, hoe verfijnder je gaat, des te meer het gewaardeerd zal worden…

Wil je weten hoe je als man gekleed gaat volgens de Black Tie dresscode? Kijk dan hier!

Redactie

Redactie

Top