Bikinitrends 2018: Bandjes, bandjes & bandjes

Bikinitrends 2018: Bandjes, bandjes & bandjes

De hedendaagse badmode is lang niet meer zoals het eens was. Vrijwel geen enkele vrouw zie je nog met een brave badmuts de zee in rennen en ook mannen zullen niet meer in gebreide broeken aan de waterkant paraderen. Ook bikini's zijn veranderd. Tegenwoordig zijn ze niet enkel voor wateractiviteiten gemaakt, maar ook om zomerse outfits mee te creëren. Dat ze dus steeds verfijnder en luxueuzer worden, is dan ook een logisch vervolg. Zo behoren bandjes 'her en der' tot dé bikinitrends 2018.

Bikinitrends 2018:Bandjes, bandjes en nog meer bandjes

De bikinitrend van dit jaar laat het gebruik van bandjes zien. Zo komen ze rond de middel voor, vormen ze een kruis op de rug, worden ze gedraaid als een wrap of lopen ze decoratief over de boezem.

Kortom, bandjes vind je overal terug. Zo kunnen de prints of kleuren van deze bikini's wel degelijk spreken, maar het zijn het vooral de bandjes die het geheel nog sterker naar voren laten komen.

Uitstraling

Over het algemeen geven de bandjes de bikini een sexy uitstraling. Het geeft de look wat pit en het laat je figuur veelal ook meer spreken. De bikini's variëren dan ook behoorlijk in stijl.

Zo kun je een model met een sportieve uitstraling hebben waarbij de bandjes vrij breed zijn, veelal ook voorzien van letters, en de kleuren vrij donker en aards ogen. Anderen zijn weer heel elegant en beschikken over lichte pasteltinten met zeer dunne bandjes, veelal in Bohemian stijl.

Maar, ook bikini's met botanische prints, waarbij de bandjes over de buste kunnen lopen, vormen een combinatie van stoer en 'sexy' tegelijkertijd. Qua stijl en uitstraling zijn er dus genoeg opties om uit te kiezen.

Bikinitrends 2018: 'Statement bikini'

Sommige bikini's hebben zelfs bandjes die een metalen uitvoering hebben. Niet alleen geeft het je bikini een echte 'upgrade', ook staat het nog eens erg luxueus.

De metalen details hoeven zich dan ook niet per se alleen in bandjes uit te drukken; ook kunnen ze zo verwerkt zijn dat ze als een ketting naar beneden vallen.

Door de combinatie van een stoffen bikini met metalen details, zoals de 'ketting', krijg je echt een 'statement outfit' waardoor je deze bikini zeker aan je garderobe toe mag voegen.

Even opletten

Die bandjes zijn natuurlijk erg mooi om te zien, zeker omdat ze volledig tot de trends van 2018 behoren. Toch moet je wel even een paar puntjes in het achterhoofd houden, mocht je nu een zonfanaat zijn.

Hoe meer bandjes de bikini namelijk heeft, hoe meer je lichaam 'bedekt' wordt. Het kan dan ook zomaar zijn dat je op het einde van de dag veel niet-gebruinde streepjes ziet.

Misschien vind je dat helemaal niet erg en draag je de 'bandjesbikini' alsnog met plezier. Denk je daarentegen: 'Ai, dat is niet zo handig', houd er dan wel even rekening mee.

De bikini met bandjes is dus één van dé musthaves voor deze zomer. En, wat je stijl ook is, ook voor jou zal er zeker een item tussen zitten. Nu nog beslissen welke 't gaat worden.

 

Redactie

Redactie

Top