Bikini trend 2018: de 50’s look

Bikini trend 2018: de 50’s look

De jaren '50 is de tijd dat mensen meer vrijheid begonnen te voelen in hun kledingkeuzes.

Ze hadden niet langer het idee dat ze zich aan allerlei regels dienden te houden en begonnen meer te experimenteren.

Ook qua badmode veranderde het een en ander. De bikini's werden steeds populairder, al bleven de badpakken ook een hit. Jaren '50 badmode herken je aan de hoge broekjes, stippen en het retro uiterlijk.

Vrouwelijke vormen laten zien

Een van de bikini trends van deze zomer, is badmode uit de 50's. Voorheen vond je deze mode vooral in vintage (web)shops tegen hoge prijzen.

Echter, deze lente en zomer zul je de bikini's ook in de reguliere winkels tegenkomen.

Wanneer je denkt aan mode uit de jaren '50, denk je al snel aan vrouwelijke vormen - smalle tailles en brede heupen. De jurken waren getailleerd en liepen wijd uit.

Verder zag je veel (lange) handschoenen en rode hakken van lak. Ook op het strand werden de vrouwelijke vormen benadrukt.

Dit gebeurde middels hoge broekjes en sexy, doch elegante bovenstukjes.

Grafische prints, hoge taille en felle kleuren

Deze trend is ideaal wanneer je (nog) niet helemaal tevreden bent over je lichaam. Het verhult minder dan een badpak, maar tovert wel een buikje weg!

De broekjes hebben vaak een riem, die de taille accentueert. Op deze manier lijk je slanker, maar zien we tegelijkertijd veel vrouwelijke vormen.

Verder zijn de geometrische patronen populair en worden de prints grafischer. Stippen, strepen, blokjes en veel retro kleuren, zoals: blauw, rood, groen en geel.

De bovenstukjes zijn wat groter dan we de afgelopen tijd gewend waren. Ze laten niet veel huid zien, maar leggen wel degelijk de nadruk op de borsten door bijvoorbeeld een strik in het midden.

Accessoires bij de 50's look

Op het strand of aan het zwembad komt niet alleen een bikini van pas - ook de accessoires zijn belangrijk.

Een zonnebril en strandhoed om het gezicht tegen de zon te beschermen. Daarnaast staan deze accessoires ook nog eens erg goed bij de 50’s look.

Qua zonnebril maakt een cat eye montuur de outfit af. En de strandhoed kan niet groot genoeg zijn. Combineer het met een jurkje dat past bij de bikini en jouw outfit is compleet.

Zomerjurkjes die we veel zien deze zomer zijn jurken van denim stof, off the shoulder jurken en jurkjes met bloemenprint.

Én - om in de jaren '50 stijl te blijven - jurken met polkadots doen het momenteel erg goed!            

Redactie

Redactie

Top