Bikini 2016, dit zijn de trends!

Bikini 2016, dit zijn de trends!

De zomer staat weer voor de deur! Heb jij je zonvakantie al geboekt en kan je niet wachten om te genieten van de warme zonnestralen? En heb je nog een bikini nodig voor op het strand, bij het zwembad of in je achtertuin? De winkels hangen inmiddels vol met de nieuwste bikini's, dus waarom zou je wachten met het uitzoeken van jouw bikini? Dresscode zet de bikini trends van 2016 voor je op een rijtje. Kijk op onze pagina Bikini voor de trends van dit jaar.

High Waist bikini

Het zal je niet ontgaan zijn dat de retro trend weer helemaal terug is in de mode. Niet alleen voor broeken en rokjes is het 'high waist model' helemaal hip; ook bij de bikini's is dit een absolute 'go'! De High Waist bikini bestaat uit bikinibroekjes met hoge taille wat groter uitziende topjes. Een ideale bikini als je graag wat minder buik laat zien.

High Neck bikini

Een van de nieuwste trends van deze zomer is de bikini met hoge hals. Deze bikini bedekt de decolleté en de hals en accentueert de schouders. Ideaal voor wanneer je gaat voor een elegantere look.

Triangel bikini

Een klassieker op het gebied van badmode is de triangel bikini. In tegenstelling tot de voorgaande bikini's is de triangel bikini juist meer geschikt wanneer je graag wat meer huid wilt laten zien. De bikini broekjes en tops zijn wat kleiner dan andere bikini's. De triangel bikini kan je meestal vastmaken met touwtjes.

Cut Out bikini

Een van de belangrijkste trends voor 2016 is de bikini met cut outs. De cut outs oftewel 'uitgeknipte vormen' kunnen zich op vele plekken bevinden, waardoor je op speelse wijze de huid kunt laten zien zonder dat het ordinair wordt. De cut out bikini zorgt ervoor dat je er vrouwelijk, sexy en uitdagend uitziet deze zomer.

Bandeau bikini

Een andere klassieker die al jaren terugkeert in de bikinitrends, is de bandeau bikini. Een ideale bikini voor de zomer, omdat je geen last hebt van bandjes, touwtjes en bovenal geen witte strepen op je schouder en hals achterlaat. Bandeau bikini's zijn uitermate geschikt voor als je graag een kleurtje wilt op doen.

Tankini

Bij een tankini valt de top van de bikini tot op de heupen of tot de taille. Sommige tankini's zijn voorzien van een beugel voor extra ondersteuning of zijn gevuld met een push-up bh. Verder wordt de tankini ook vaak gedragen bij het sporten, omdat de top goed blijft zitten. De tankini is een goede optie als je graag je buik bedekt wilt hebben.

FranjesDe bikini met franjes zijn voortgekomen uit de jaren 70. De sierlijke franjes aan de bikini's hebben we al een aantal zomers voorbij zien komen. De franjes aan je bikini zijn altijd in beweging en zorgen voor een speelse look!PrintjesJe zult deze zomer ook veel bikini's met printjes tegenkomen. Vele ontwerpers hebben hun fantasie de vrije loop gelaten, waardoor er allerlei leuke prints zijn te vinden deze zomer. Van indianen-, bloemen- tot dierenprintjes het is er allemaal. Verder blijven de klassieke printjes met streepjes en stippen (polkadots) ook enorm populair.Felle KleurenEen andere trend die we deze zomer voorbij zien komen zijn de bikini's met felle kleuren. Vooral de kleuren zoals oranje, roze en turquoise worden veel gedragen. Vooral wanneer je al een zomers tintje hebt opgedaan, dan kom je met een bikini met een fel kleurtje nog beter voor de dag!

Badpak

Ook de badpakken zijn bezig aan een opvallende comeback. Waar vroeger het badpak vooral werd gedragen door 'oudere vrouwen', zien we ook steeds vaker de jongere generatie in badpak. Tegenwoordig zijn badpakken juist trendy en vaak zijn ze ook nog eens erg sexy!

Redactie

Redactie

Top