Badpakken: De terugkomers van 2018

Badpakken: De terugkomers van 2018

Het blijft altijd een dingetje. Trek je deze zomer een bikini aan of ga je toch voor het badpak? De bikini heb je misschien even 'gehad'. Maar ja, het badpak, is dat nu wel zo leuk?  Zijn badpakken niet oubollig? Had je die vraag járen geleden gesteld, dan had het antwoord zomaar 'ja' kunnen zijn.

Toch zijn de badpakken van 2018 niet meer wat ze eens waren. De oubolligheid heeft plaatsgemaakt voor moderne en sexy vormen met bonte en sprekende kleuren. Dus, wat ga je eigenlijk zien dit jaar?

Badpakken trends 2018

Allereerst: de badpakken mogen weer! Niet voor niets weten ze volop terug te komen in het modewereld. Dit jaar is er dan ook voornamelijk aandacht besteed aan hun vormgeving.

Egale en 'volledige' badpakken hebben plaatsgemaakt voor 'statement' exemplaren waar met name de focus op details wordt gelegd. Bonte combinaties, metalen ringen en kunstzinnige uitingen: dit jaar ga je het allemaal zien wanneer je rustig aan de waterkant ligt.

Kleuren & prints

Opvallend aan de kleuren en prints dit jaar is dat de combinaties vrij bont kunnen ogen, alsof ze geïnspireerd lijken te zijn op de flamboyante jaren zestig.

Verticaal gestreepte combinaties als wit, rood, geel en turquoise hebben een iets of wat retro-look in zich en asymmetrische prints met diezelfde type kleuren lijken terug te vallen op de moderne kunst van -eveneens- de vorige eeuw.

Toevallig is dat eigenlijk niet. Kunststromingen uit de vorige eeuw, met kunstenaars als Keith Haring, Picasso en Andy Warhol, vormen één van dé trends van 2018 aangezien deze 'kunstprints' volop gebruikt worden in de modewereld van 2018.

Maar, ook veel gehaakte details worden groots toegepast bij de badpakken; ook dit versterkt weer die 'vorige-eeuw-look'. Andere kleuren die je veelal ziet dit jaar zijn de pasteltinten, met name lila, babyblauw en lichtgeel.

De donkere kleuren mogen het aankomende zomerseizoen even in de kast blijven hangen; dit jaar draait het om pastels en bonte combinaties van felle kleuren. Vaak worden deze tinten ook samengebracht in colorblock waardoor het als een kleurrijk geheel oogt.

Modern Classic

Wie dacht dat de badpakken dit jaar trouw bleven aan de 'standaard' vorm, die heeft het mis. Deze one-piece items hebben dan ook een ware 'upgrade' gekregen waarbij het vooral de details zijn die echt in het oog springen.

Denk hierbij aan metalen ringen aan de zijkanten, die zo het badpak 'bij elkaar houden', luxueuze stoffen als fluweel tegenover juist stoere denim-items met gehaakte details, wrap-modellen met een strik of het juist populaire ruitje als print.

Opvallend is dus dat de badpakken wel degelijk 'luxer' en eveneens meer sexy ogen dan enkele decennia gelegen, maar dat de prints en vormen daarentegen wel weer terugkomen. De badpakken van 2018 vallen dus met recht onder de 'modern classics'.

Outfit

Ook het badpak kun je stijlvol combineren wanneer je net iets meer bedekt de buitenwereld in wilt. Denk hierbij aan een luchtig gehaakt jurkje of een etnisch-geïnspireerde 'cover-up'. Bloemige haarbanden, Bohemian sieraden en sleehakken: ze passen allemaal perfect bij dit type outfit.

Kortom, de badpakken mogen weer dit jaar!

 

Redactie

Redactie

Top