Badmode voor mannen: de trends van 2018

Badmode voor mannen: de trends van 2018

Badmode voor mannen is ook aan mode onderheven, dus mannen jullie mogen eraan geloven: het aanschaffen van nieuwe, hippe zwembroek!

Tijdens de warmere dagen en je vakantie is dit natuurlijk een onmisbaar item, dus tijd om weer naar een nieuwe te speuren.

Maar, wat zijn de trends dit jaar en hoe kun je de zwemshorts  in een outfit samenbrengen?

Trends 2018

Om te beginnen zijn badmode voor mannen trends vrij gelijk aan de outfits van dit jaar.

Zo mag de zwembroek een comfortabele en wat wijdere pasvorm hebben, deze hoeft niet als de strakke zwemslip nauw om het lichaam te zitten, en zijn ook de kleuren vrij licht en zacht; ook wel de geliefde pasteltinten.

Maar, ook wordt er veelvoudig met printjes gewerkt die variëren van foto's tot meer etnische dessins. De lengte van het short kan zowel kort als wat langer zijn.

Daarnaast kun je de zwembroeken zelfs met andere kledingstukken combineren; ook de badmode voor mannen weet steeds meer 'vastigheid' in de kledingkast te krijgen. Je hoeft het niet enkel tot een bezoekje aan het strand te beperken.

Kleuren

De kleuren voor mannelijke badkleding variëren van frisse pasteltinten, denkende aan lichtblauw, zachtroze en citroengeel, tot aan het meer stevige oranje en kobaltblauw.

Eveneens aardse kleuren zul je tegenkomen, al is dit wel iets minder zomers.

Naast de 'egale' kleuren kom je ook veelal colorblock combinaties tegen: dit betekent dat de zwembroek twee tot -meestal- vier verschillende tinten heeft en, als een soort Mondriaan schilderij, in vlakken is verdeeld.

De kleuren dit jaar zijn dus fel en fris!

Comfort

Een tweede trend dit jaar is het comfortabele gehalte van de zwembroek. Zo hoeft deze niet heel erg strak te zitten; het mag best een wat wijdere look hebben.

De shorts mogen uitstralen dat ze een comfortabele fitting hebben. Die strakke zwemslip mag je dus fijn achterwege laten dit jaar...

Prints

De prints voor deze zomer zijn behoorlijk divers. Zo kun je voor subtiele, Franse streepjes gaan, vaak is dit een lichtblauw-wit combinatie, of juist kiezen voor etnische prints, zoals Aztec patronen, Indiase paisley of dessins met een Caribische 'touch', zoals palmbladeren of tropische vogels.

Ook mogen de prints felle accenten hebben en echt laten zien dat 'de zomer begonnen is'.

Outfit

Net als de bikini voor vrouwen begint ook de badmode voor mannen steeds meer een vast kledingstuk in de 'normale outfit' te worden tijdens de warmere dagen.

Oké, je draagt het misschien niet tijdens kantooruren, maar toch zie je het steeds vaker bij vrijblijvende momenten, veelal tijdens privégelegenheden.

Maar, hoe kun je het zwemshort nu stijlvol combineren?

Tropisch: Heb je een tropische print? Breng deze dan samen met een wit shirt of een andere tint die hier bij past. (Tip: haal de inspiratie uit je zwembroek!) Zo komt het dessin nog meer naar voren.

Pasteltint of streep: Draag je een pasteltint of streepje? Denk dan eens aan een lichte of juist donkere polo; dit versterkt het chique pastelgehalte. Wit en navy doen het hier goed.

Beide opties kun je combineren met teenslippers of instappers.

Kortom, met deze tips kun jij stijlvol het nieuwe zwemjaar van 2018 beginnen!

 

Redactie

Redactie

Top